"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Липень » 8 » Як козаки по землю ходили
13:41
Як козаки по землю ходили

5 липня, о 10-й годині, Україною проходила всеукраїнська акція під обласними управліннями Держгеокадастру. Ічнянська спілка учасників бойових дій АТО також взяла участь у заході та направила своїх представників до Чернігова із низкою вимог до Держгеокадастру. Перш за все бійців хвилювали питання – де є ті землі, які ніби то зарезервовані для учасників АТО; чому другий рік поспіль неможливо добитися їх отримання і хто гальмує процес отримання бійцями землі? За роз’ясненнями ічнянського земельного відділу – то земля десь раптово зникає, то «вона не резинова», і «карт немає, шукайте самі».
В обласному управлінні Держгеокадастру нам надали консультації, правильні форми заповнення заяв (адже з тими, котрі нам надали в Ічні справи б наші повернули), та роздрукували картографічні зображення всіх земель по населених пунктах району, зарезервованих за учасниками бойових дій і які повинні видаватися в першу чергу бійцям, а іншим претендентам повинна бути відмова у наданні там ділянки.
Наводимо деякі цифри. На територіях сільських рад за учасниками бойових дій зарезервовано: в Іваниці 6 гектарів землі для ведення особистого селянського господарства, в Купині - 17, Іржавці - 26, Монастирищі – 55, Гмирянці – 6, Заудайці – 4, Тростянці – 11, Южному – 4, Рожнівці – 5, Гейцях – 13, Будах – 6,5, Гужівці – 8, Дружбі – 2.
На наше запитання, скільки всього бійців з Ічнянського району отримали землю (не здали документи чи написали заяви, а саме отримали), в Чернігові відповіли – 13 чоловік! Ось так. А те, що здали документи чи написали заяви всього 167 чоловік ще нічого не значить – документи можуть повернути, бо не так оформлені, землі можуть не знайти, бо вже надана в чиїсь руки без згоди громади чи тих, хто її захищає…
Побратими із сусіднього Ніжина запрошують нас, ічнянців – приїжджайте до нас, нам землю дають і вам виділимо, але ж коли живеш в Ічні, думається – чому у наших чиновників ставлення інакше до бійців, ніж у сусідніх Ніжині, Прилуках, Бахмачі…
Подібні проблеми є і в інших областях по Україні, саме тому громадське об’єднання «Всеукраїнська організація учасників бойових дій» організувало таку всеукраїнську акцію, щоб привернути увагу чиновників, керівників та громадськості. Разом – сила, і якщо знову нічого не зміниться найближчим часом, то наступна поїздка буде на Київ.
Сергій Петраускас,
голова ГО «Спілка учасників бойових дій АТО Ічнянського району»
Переглядів: 438 | Додав: lora | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук