"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2018 » Квітень » 19 » Як боротися зі смітниками?
15:24
Як боротися зі смітниками?
[b]Іван Дяденчук, 42 роки, с. Гужівка:
– Щоб не було стихійних сміттєзвалищ, треба ставити контейнери. Хоч два на село. Якщо під дворами повно сміття чи піску або ремонтних відходів – штрафувати господарів садиб. Адже село повинно бути охайним. Вважаю правильним, коли залучають до благоустрою школярів: приберуть – і потім самі не накидатимуть. [/b]

Олена Андрейко, 48 років, м. Ічня:
– Прибирати у себе під дворами люди повинні самі, а не працівники державних установ. У центрі, парку, на кладовищі – це робота комунальної служби. А щоб школярів залучати до прибирання парків – я проти. Діти там можуть знайти токсичні речовини, використані шприци, а ще ржаві бляшанки, якими, ненароком можна поранити руку чи ногу і захворіти на правець. Вони можуть прибрати територію школи і все.

Яна Мащенко, 30 років, с. Сезьки:
– Щоб не було смітників, треба поставити спеціальні баки для сортування побутових відходів. У нашому селі люди непотріб викидають у місцевому саду, лісі, а ще біля ставка. Таких штрафувати треба. Як заплатять тисяч дві – більше не кидатимуть.

Тетяна Катроша, 63 роки, с. Дзюбівка:
– Часто їжджу дорогою Ічня-Дружба, тож бачу, який засмічений ліс: повсюди валяються пакети із відходами, мішки, коробки. Колись такого не було. Все що можна спалити – палилося. Тих, хто смітить, слід штрафувати, але як їх половити? До нас у село молодь приїжджає на ставок і завжди залишає після себе сліди перебування. Проте працівники Нацпарку стежать за чистотою водойми і прибирають територію.


Юрій Карпенко, 56 років, м. Ічня:
– Якось бачив, як дитина з’їла цукерку і запитала у мами, куди викинути обгортку. Мама, яка була зайнята телефонною розмовою, забрала папірець і викинула його під ноги. До чистоти треба привчати змалечку. А самі суботники не допоможуть. У Чехії, наприклад, такого немає. Там чисто, бо не смітять. У парку, наприклад, можна поставити яскравий банер із нагадуванням, що смітити не можна, бо тут чисто і красиво.

Світлана ЦЮПКА
Переглядів: 449 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук