"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2018 » Квітень » 26 » Із травня знову нарахують субсидію
14:36
Із травня знову нарахують субсидію
З 1 травня управління соціального захисту населення розпочинає нарахування субсидій на літній період. Заступник начальника управління, начальник відділу адресних соціальних виплат Галина Крамаренко говорить, що доходи сім’ї при цьому враховуватимуться за 3-й та 4-й квартали 2017 року. Перерахунок проходитиме автоматично, але декому документи доведеться подавати повторно.
– Кому саме потрібно повторно подавати документи на субсидію?
– Заяву та декларацію про доходи заново необхідно подавати тільки тим сім’ям, які орендують житло, мають зміни в складі сім’ї (хтось прописався або виписався), користуються субсидією на тверде паливо. Для всіх інших субсидіантів перерахунок проведуть автоматично, без повторного звернення.
Слід звернути увагу, що термін дії субсидії на наступний період не продовжиться, якщо у громадян є двомісячний борг з оплати комунальних послуг, що перевищує 20 неоподаткованих мінімумів доходів громадян – 340 грн. Якщо ж людина протягом 2-х місяців документально підтвердить погашення заборгованості, або заключить договір про її реструктуризацію субсидія призначається з дати закінчення попередньої субсидії. В іншому випадку з місяця в якому громадянин документально підтвердив погашення заборгованості, або укладення договору реструктуризації.
Також, якщо у складі сім’ї є дитина, яка досягла 14- річного віку, то потрібно пред’явити паспортні дані та ідентифікаційний код.
– Чи обов’язково людина повинна інформувати органи соцзахисту, якщо придбала будинок чи машину?
– Якщо родина мала покупку понад 50 тис. грн., вона повинна повідомити про це органи соцзахисту і написати заяву про припинення нарахування субсидії. Інакше родині доведеться повертати усю отриману субсидію від моменту купівлі. Також протягом місяця потрібно повідомити орган соціального захисту населення про зміни кількості зареєстрованих у житлі, соціальний статус членів сім’ї (звільнення чи влаштування на роботу, став пенсіонером), зміну набору комунальних послуг – відмову від газового опалення і перехід на тверде паливо або навпаки, та інше.
Андрій Грудницький
Переглядів: 376 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук