"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2015 » Липень » 10 » Івана Купала по-іваницьки
13:42
Івана Купала по-іваницьки

Традиційно в ніч на Івана Купала в Іваниці поблизу ставу відбулося купальське гуляння, яке жителі села відсвяткували у кращих народних традиціях.
Ведучі дійства, Тетяна Прокопець та Юлія Голофастова, привітали іваничан зі святом та познайомили з давніми язичницькими обрядами, пов’язаними з водою, вогнем і травами. Чудові пісні глядачам подарували юні таланти Тетяна Величко та Анастасія Бурч, а також тріо у складі учасниць фольклорного колективу Іваницького будинку культури – Наталії Дубас, Марії Величко й Тетяни Прокопець. Дивовижний хоровод навколо Марени водили учасниці художньої самодіяльності сільського будинку культури Альона Голда, Аліна Сердюк, Оля Ігнатенко, Анастасія Бурч та Ірина Сап’ян. Дівчата не могли оминути головну традицію дійства – сплели власноруч з духмяних трав віночки та пускали їх у воду, і разом з хлопцями, загадуючи свої найпотаємніші бажання, стрибали через багаття. На магічному дійстві не обійшлося й без міфічних персонажів. Були тут і Водяний (Олександр Остапенко) з Русалкою (Тетяна Величко). А завершилося святкове дійство дискотекою.
Маргарита Зоць
Фото автора

Зокрема, Івана Купала весело відсвяткували і в Ічні, а також в Ольшані, Тростянці, Бережівці, Парафіївці, Гмирянці та інших селах району.
Переглядів: 492 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук