"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2012 » Квітень » 2 » Інвестиційний проект
14:19
Інвестиційний проект
Сила в єдності

В області завершився перший етап навчання для громадських активістів, місцевих депутатів та журналістів у рамках проекту «Вирішення місцевих проблем через співпрацю різних соціально активних груп у районних центрах Чернігівської області», що реалізується громадською організацією Чернігівський освітній центр «Ініціатива» за підтримки фонду National endowment for democracy. Участь в одноденному тренінгу взяли 50 представників із дев’яти районних центрів області, зокрема, й Ічні.
Третій рік наша ініціативна група працює над залученням коштів благодійних організацій для втілення соціальних мікропроектів у райцентрі. Свої зусилля вона спрямувала на благоустрій міського парку, де вже встановлено дитячий майданчик, сучасні лавки для відпочинку. Про плани на впровадження нового проекту, відбулася розмова з очільницею групи «Відродження» Оленою Бутурлим.
– Олено Вікторівно, над чим плануєте працювати у рамках нинішнього проекту?
– Плануємо продовжити впорядкування міського парку, зокрема, розробити мікропроект для зведення накриття над відкритою сценою. Центральний міський парк має бути окрасою Ічні, улюбленим місцем відпочинку ічнянців та гостей міста.
– Чи узгоджуєте свої плани з місцевою владою?
– Так і маємо підтримку. Голова райдержадміністрації Сергій Рубашка схвалив ідею щодо впорядкування літньої сцени, а також висловив пропозицію використати можливість залучення кошти фонду National endowment for democracy на впровадження проектів з енергозбереження, зокрема, у дитсадках.
– Благодійні фонди виділяють не надто великі кошти. Чи вистачить їх на заплановане?
– За попередніми підрахунками, міській раді благоустрій сцени обійдеться близько 200 тисяч гривень, з яких кілька тисяч підуть на виготовлення проектно-кошторисної документації. Якщо будуватиме громада – ці витрати не обов’язкові і вартість проекту знизиться.
Звичайно, за 200, чи в кращому разі 1000 доларів, які нам вдасться залучити на реалізацію мікропроекту, навряд чи вдасться зробити щось масштабне. Однак, сподіваємося, що нас підтримають підприємці. До речі, залучення коштів з інших джерел, крім коштів фонду, дасть змогу отримати більший грант. Ічнянці справжні патріоти свого міста і прагнуть зробити його затишним та комфортним. А спільними зусиллями це робити легше.
Андрій Грудницький
Переглядів: 623 | Додав: 12345 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук