"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2012 » Серпень » 29 » Інвестиційна програма в дії
12:19
Інвестиційна програма в дії
Дитсадок у Южному

В Южному відбулося урочисте відкриття оновленого дитсадка «Сонечко», де отримуватимуть дошкільну освіту 30 дітей.
Сільський голова Раїса Котенко привітала односельців із завершенням ремонтних робіт дитячого дошкільного закладу в рамках районної інвестиційної програми. Міні проект вдалося реалізувати завдяки спів фінансування з районного бюджету в сумі 59 тис. грн. 6 тис. грн. – коштів громади та 35 тис. грн. – головного спонсора, голови правління ПП «Фортуна» Івана Пащенка. А батьки дошкільнят додатково зібрали 2,5 тисячі для придбання водяного насоса.
Виступаючи перед жителями села, голова райдержадміністрації Сергій Рубашка сказав:
– Починаючи з 2011 року в районі був створений інвестиційний проект для вирішення соціальних питань на селі. Громади подали десять проектів, визначивши, які соціальні питання вони можуть вирішити, адже 6 % коштів має зібрати сільська громада, 35 % вносить базове сільськогосподарське підприємство і 59 % – районний бюджет. Громада Южного вирішила, що необхідно зробити ремонт у дитсадку. І це правильне рішення. Кращої інвестиції, ніж вкладати в дітей, – ще ніхто не придумав. Щоб діти росли в комфортних умовах, здоровими, освіченими, щоб формувалися як громадяни країни, як майбутнє України, – для цієї благородної мети і був створений інвестиційний проект. 100 тисяч гривень – це мало чи багато, щоб зробити сучасний ДНЗ? Недостатньо. Якби вкласти 300 тисяч, то вигляд був би інший, але те, що вже зроблено, оцінять дітки і їх батьки. І це буде кращим доказом того, що наша робота не марна.
Сергій Васильович подякував усій южнянській громаді за підтримку інвестиційної програми, а особливо батькам дошкільнят, які теж доклали чимало зусиль, щоб дитсадок став затишнішим.
– За схожою програмою відремонтований і ваш сільський будинок культури, і тепер до нього так приємно зайти! І це ще один приклад того, що спільними зусиллями можна розв’язувати багато важливих проблем, а тому співпраця продовжиться, – запевнив Сергій Рубашка.
Олена Бородій, завідувачка дитсадка, від імені батьків і колективу ДНЗ дякувала керівникам району за те, ініціювали і послідовно втілюють інвестиційну програму з реалізації соціально важливих проектів, головному спонсору Івану Пащенку – за фінансову підтримку впровадження міні-проекту з ремонту дитсадка, а будівельникам – за якісний ремонт його приміщення.
Як зазначив голова правління ПАМ «ПМК-85» Іван Пітько, будівельники виконали ремонтні роботи за три тижні. Встановили сучасні енергозберігаючі вікна та двері, переробили комунікації – водопостачання та опалення, повністю відремонтували приміщення кухні. А батьки поклеїли шпалери та пофарбували підлогу.
Після того, як Сергій Рубашка та Іван Пащенко перерізали символічну стрічку, всі присутні оглянули приміщення оновленого дитсадка й залишилися задоволеними.
Користуючись нагодою, освітяни висловили бажання замінити вікна й у школі.
Голова РДА Сергій Рубашка зауважив, що заміна 60 вікон коштуватиме значно дорожче:
– Треба обговорювати з мешканцями села, чи погодяться вони на більший внесок громади? Чи надасть місцеве підприємство такі кошти? – звернувся він до присутніх.
– Ми свою частку внесемо, – запевнив Іван Миколайович, – і люди, я думаю, теж підтримають вчителів, бо бачать: те, що влада обіцяє – все виконує.
Сергій Васильович також додав:
– Я особисто веду ці програми, постійно тримаю їх на контролі. Обіцяю, що в Южному збудуємо нову свердловину та водогін і дамо воду в 200 дворів. Це не легко, програма «Питна вода» – проблемна. Вода, основний продукт для життєдіяльності й має бути якісною. Тому необхідно дотримуватися всіх вимог до оформлення необхідних документів та будівництва...
У нові вікна дитсадка «Сонечко» заглянуло серпневе сонце. Хай так же світло й тепло буде тут діткам і взимку!
Наталія Черненко
Переглядів: 553 | Додав: 12345 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук