"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2015 » Травень » 29 » Інклюзивне навчання у школах району
14:57
Інклюзивне навчання у школах району
На щасливе дитинство заслуговує кожна дитина. І відповідальність за це покладена на дорослих. Як найвразливіша частина суспільства наші «квіти життя» потребують захисту й піклування. Це зокрема стосується й дітей з особливостями психофізичного розвитку. Для них необхідна інклюзивна форма освіти. яка забезпечує безумовне право кожної дитини навчатися у загальноосвітньому закладі за місцем проживання із забезпеченням усіх необхідних для цього умов.
У нашому районі інклюзивним навчанням охоплено трьох учнів у двох школах: Ічнянській – №1 та Іржавецькій. Ці діти навчаються разом зі своїми однолітками.
Для учнів з особливими освітніми потребами, які мають інтелектуальні порушення та зі складними вадами розвитку: слуху, зору, опорно-рухового апарату в поєднанні з розумовою відсталістю, затримкою психічного розвитку на основі робочого навчального плану школи розробляються педагогічними працівниками, за участю батьків дитини, індивідуальні навчальні план та програма. Оцінювання навчальних досягнень учнів з особливими освітніми потребами здійснюється за критеріями оцінювання навчальних досягнень учнів у системі загальної середньої освіти, затвердженими наказом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України.
Оцінювання навчальних досягнень учнів з розумовою відсталістю, зі складними вадами розвитку, які навчаються за індивідуальним навчальним планом і програмою, здійснюється за обсягом матеріалу, визначеним індивідуальною навчальною програмою.
Система оцінювання навчальних досягнень учнів повинна бути стимулюючою.Учні з особливими освітніми потребами залучаються до позакласної роботи, яка проводиться з урахуванням психофізичних можливостей дитини і спрямована на всебічний розвиток особистості, формування позитивного соціально-психологічного статусу.
Тетяна Іванченко,
методист районного методичного кабінету
відділу освіти РДА
Переглядів: 390 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук