"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2015 » Листопад » 6 » Ігровий майданчик і казковий зайчик
14:50
Ігровий майданчик і казковий зайчик

Щоб садиба мала оригінальний вигляд, господарі використовують навіть старі автомобільні шини, перетворюючи їх у чудові речі. У цьому я переконалася, побачивши в Ічні саморобні квітники, фігури птахів, казкових персонажів. Виявляється, звичайнісінька автогума може бути не лише корисною, а й красивою. Та й матеріал практично дармовий, доводиться тільки трішки пофантазувати.
Із використаних покришок народні умільці створюють у своїх дворах індивідуальний декор. Вирізані вазони для квітів, різноманітні клумби можна побачити у багатьох приватних дворах і просто на вулицях. Ефектно виглядає вазон із квітами, виготовлений в Ічнянській школі №4.
А окрасою подвір’я Валерія Міленка є виготовлені власноруч квіткові клумби та лебеді. Сам господар працює менеджером у фірмі АПК «Маіс» у Черкасах. Колись у Яготині він побачив лебедів із шин, які йому сподобалися. Вирішив і собі зробити. Процес виготовлення подивився в Інтернеті. А цього року зробив ще й переносну підставку для квітів.
– Гума – довговічний матеріал, не боїться перепадів температури і дощу, – каже Валерій Міленко. – Крім того, вона гнучка, легко піддається обробці, не вимагає особливих навичок та спеціальних інструментів.
Досить часто при оформленні майданчиків для дітей дорослі використовують старі автомобільні шини. Яскраво облаштовані спортивні майданчики і в дитсадках району. Дітлахи вже звикли до них і полюбляють гратися.
Біля входу в Ічнянський дитсадок №2 маленьких вихованців щоранку зустрічає встановлене чарівне «Сонечко». Лагідно посміхаючись, воно запрошує малюків у країну дитинства. Біля закладу на клумбах із шин красуються квіти та виготовлений із цього ж матеріалу білий лебідь. Минулого року ігровий майданчик прикрасив «Зайчик» – персонаж до казки «Зайчикова хатка». Ці чудові задуми втілила в життя вихователь середньої групи Тетяна Довбня. Звісно, не обійшлося й без чоловічої участі. Робітник з ремонту Олександр Гордієнко свердлив у покришці отвори для промінчиків сонечка, які зробив із пластикових пляшок. Також скріплював шини, вирізав з фанери вуха і мордочку зайчика. А Тетяна Миколаївна – розфарбовувала. За словами виховательки, такі фігурки несуть певне смислове навантаження та заохочують дітей відвідувати садок.
Тож, якщо у вас є старі автомобільні шини, не поспішайте їх викидати. Дайте їм друге життя і такі вироби приваблюватимуть око і дорослих і малюків.
Наталія ЄПІФАНОВИЧ
Фото автора
Переглядів: 748 | Додав: lora | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук