"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Січень » 6 » Ічнянський водоканал – лідер галузі – 2015
16:02
Ічнянський водоканал – лідер галузі – 2015

КП ВКГ «Ічень» – одне з кращих комунальних підприємств України. Це підтверджується не лише налагодженням безперебійного водопостачання, а й відповідними сертифікатами. Зокрема, наприкінці минулого року водоканал, вже вкотре, нагороджено золотою медаллю «Комунальне підприємство року» та присвоєно звання «Лідер галузі-2015» у категоріях «Масштаби виробництва та платоспроможності», «Соціальні показники», «Ефективність використання ресурсів» й «Інвестиційна привабливість».
Особисто привітали колектив водоканалу із вагомими здобутками в. о. голови райдержадміністрації Олександр Бондар, голова районної ради Григорій Герасименко та мер Оксана Андріанова. Вони відмітили, що в умовах складної економічної та політичної ситуації нелегко забезпечити стабільну роботу підприємства, а тим більше – його успішний розвиток. Але споживачі отримують високу якість надання послуг завдяки досвідченому керівнику Івану Царенку та професійному колективу, в якому трудиться 62 працівники. Поважні гості також подякували підприємству за досягнення, бажаючи подальшої успішної діяльності й розвитку.
Але краще за будь-які слова та нагороди про успішну роботу водоканалу можуть розповісти цифри. Нині комунальне водопровідно-каналізаційне підприємство – це потужна структура. У водоканалівців – понад 5000 абонентів, яких вони цілодобово забезпечують водопостачанням та водовідведенням, підтримують безперебійну роботу інженерних споруд в Ічні, Парафіївці, Августівці, Южному, Іржавці.
– Загальна протяжність наших водогонів становить 111,6 кілометра, каналізаційних мереж – 21,8, – розповідає керівник підприємства Іван Царенко. – У районі є проблема з якісним водопостачання, тому мережі розширюємо. Минулого року зона обслуговування збільшилися на ще один населений пункт. Прийняті на баланс підприємства та введені в експлуатацію водопровідні мережі й артезіанська свердловина в Южному. Крім того, завдяки плідній співпраці водоканалу та міської ради було виконано ряд важливих завдань для покращення рівня послуг, що надаються споживачам. Зокрема, проведено реконструкцію насосної станції на свердловині «Дзюбівка» в Дружбі під станцію другого підйому води. Тепер жителі військового містечка забезпечені якісним водопостачанням. Зроблено реконструкцію резервуару для питної води ємністю 400 метрів кубічних на центральному водозаборі по Жадьківській, придбано та введено в експлуатацію станцію другого підйому на центральному водозаборі Ічні, що цілодобово забезпечує відповідний тиск у мережі. Завдяки своєчасному фінансуванню міської ради та розумінню проблем із водопостачання депутатський корпус на чолі з міським головою виконав роботи з водопостачання Августівки. Крім того, проведено реконструкцію біологічних ставків на міських очисних спорудах, замінено 102 метри аварійної ділянки водопроводу по Червоноармійській та 448 метрів аварійної ділянки водогону по Максиміхіна. Поповнився і технічний парк: придбано каналопромивну гідродинамічну установку для прочищення каналізаційних мереж та установку для перевірки лічильників.
Власними коштами та силами проведено ремонт 27 водопровідних колодязів, відремонтовані та підтримуються у належному стані всі 53 пожежні гідранти, встановлено 196 пластмасових люків на оглядові колодязі водопроводу та каналізації. Проведені роботи з підготовки до осінньо-зимового періоду на центральному водозаборі, артезіанських свердловинах, станціях другого підйому води, каналізаційних насосних станціях та очисних спорудах міста. Центральні каналізаційні мережі міста постійно прочищаються гідродинамічною установкою. Також надавалися платні послуги з прочищення каналізаційних мереж Укртелекому, райспоживспілці, ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла», районному будинку культури. Силами колективу ліквідовано 114 поривів на водопровідних мережах, усунено 41 затор на каналізаційних мережах міста, з них 21 – на Лісовому масиві.
Можна ще багато говорити про діяльність підприємства, про наші здобутки і проблеми, – констатує Іван Григорович. – Однак головне – вдалося налагодити стабільний виробничий процес. Адже від цього залежать добробут, добрий настрій наших споживачів. Звичайно, ми б не обійшлися без сторонньої допомоги, а тому хочу подякувати за розуміння і тісну співпрацю голові районної ради Григорію Герасименку та міському голові Оксані Андріановій. Лише разом, об’єднавши наші старання в єдине ціле, досягаємо успіхів та конкретних результатів. А своєму колективу хочу побажати великого людського щастя, міцного здоров’я, добра й радості, а основне, миру – нашій країні, кожній родині і кожному дому. Сподіваюся, прийдешній рік виправдає наші сподівання та намічені плани вдасться втілити в життя.
Фото Андрія Грудницького
Переглядів: 869 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук