"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2017 » Грудень » 29 » Ічнянський район – у трійці лідерів
14:36
Ічнянський район – у трійці лідерів

Ічнянщина посіла третє місце в області за основними соціально-економічними показниками. Це озвучила виконувач обов’язків голови райдержадміністрації Валентина Рябчун, підбиваючи підсумки діяльності району. Захід пройшов 26 грудня у районному будинку культури.
Як відмітила доповідач, основними бюджетоформуючими підприємствами району є молочноконсервний комбінат та маслозавод. Водночас вагомий внесок у розвиток району роблять товариства з обмеженою відповідальністю «Сідко Україна» та «Голдпак». Створене у 2016 році підприємство «Сідко Україна» забезпечило роботою 38 працівників, цього року ще 20. На «Голдпаці» у цьому році відкрили 40 нових робочих місць і нині там працює 185 людей. Лише ці два підприємства за 11 місяців 2017 року сплатили 2 млн. 676 тис. грн. податків.
Та економічну основу району складає сільське господарство. Цього року вперше виробництво валової продукції сільгосппідприємствами сягнуло 607 мільйонів гривень, що становить 103% до 2016 року. Зібрано рекордний вал зернових – 320 тисяч тонн при врожайності 70 центнерів з гектара. Рекорд і в річному виробництві молока – 40 тисяч тонн молока при середньому надої 7000 кілограм в рік на корову. Намітилась і тенденція до збільшення поголів’я ВРХ, яке вже сягнуло 11900 голів, з яких 5500 корів.
Цьогорічним пріоритетом розвитку району було створення сприятливого інвестиційного клімату. У результаті в економіку району залучено майже 200 мільйонів гривень інвестицій. Найбільше вклали СТОВ «Інтер» (реконструкція елеваторів), ПОСП «Жадьківське» (реконструкція тваринницьких приміщень), ПОСП «Хлібороб» (завершення будівництва доїльної зали та тваринницьких приміщень).
Виконувалися роботи і на соціальних об’єктах. Понад 1,5 мільойна гривень вкладено у ремонт гімназії, мільйон – спортивної школи, 700 тисяч – ЗОШ №4, більше 500 тисяч – районного будинку культури. Крім того, 2017 став роком ремонту доріг. На відновлення регіональних та територіальних доріг державного значення було витрачено понад 60 мільйонів бюджетних коштів.
На заході відзначили кращих працівників району. Нагороди обласного рівня особисто вручав губернатор Валерій Куліч. Подяку голови ОДА отримали керуючий відділком «Інтера» Віктор Мілютенко та агроном відділку «Інтера» Микола Шило; знак пошани департаменту агропромислового розвитку – замгендиректора з виробництва «Агротрейдера» Володимир Коломієць; подяку директора департаменту АПР ОДА –доярка «Жадьківського» Софія Майдан. Почесні грамоти районної ради, райдержадміністрації та міської ради отримали сімнадцять чоловік.
За відвагу та патріотизм грамоту одержав учасник АТО Олександр Шкуліпа.
Завершився захід запальним виступом народного гурту «Лісапетний батальйон».
Андрій Грудницький
Переглядів: 473 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук