"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Жовтень » 10 » Ічнянський район належатиме до Прилуцького медичного округу
08:53
Ічнянський район належатиме до Прилуцького медичного округу
Про реформування медичної галузі області йшлося на засіданні колегії обласного управління охорони здоров’я 4 жовтня, інформує офіційний сайт Чернігівської облдержадміністрації.
На 2017 рік у проекті бюджету фінансування для області передбачене на рівні 47% медичних потреб. Таким чином держава вимагає оптимізації мережі закладів, скорочення ліжкового фонду. Адже, якщо в середньому по Україні на кожні 10 тисяч населення припадає 72,35 лікарняного ліжка, то на Чернігівщині ця цифра становить 99,59.
Відтак, для мереж лікарень регіонів області пропонується три рівні надання стаціонарної допомоги:
лікарні інтенсивного лікування першого (базового) рівня (переважно планового лікування); регіональні лікарні інтенсивного лікування другого рівня (у обраних географічних центрах регіональних округів); обласні лікувально-діагностичні центри.
Також в області пропонується створити п’ять регіональних медичних округів, які матимуть збалансовану кількість ліжок різного профілю, розташованих у місцевих та регіональній лікарнях залежно від матеріально-технічної бази, кадрових ресурсів та місцезнаходження.
Центри таких округів міститимуться у Чернігові (№1 та №2), Ніжині, Прилуках та Мені. Ічнянський район належатиме до медичного округу №4 з центром у Прилуках.
Підготував Тарас Бойко
Переглядів: 422 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук