"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Листопад » 11 » Ічнянській ОТГ бути?
15:29
Ічнянській ОТГ бути?
Адміністративна реформа в районі продовжується і, вочевидь, найближчим часом має з’явитися Ічнянська об’єднана громада. Вже 16 листопада на черговій сесії міської ради збираються затвердити порядок проведення громадських обговорень з питання добровільного об′єднання територіальних громад.
Після утворення Парафіївської громади просування адміністративної реформи у районі застопорилося. З цього приводу 29 вересня в райдержадміністрації відбулась нарада. Голова РДА Олександр Бондар закликав сільських голів протягом жовтня провести громадські обговорення щодо створення Ічнянської ОТГ. Однак ніхто нічого не проводив. За словами сільських голів, свою позицію народ висловив ще минулого року і думку не змінив. Знавці права стверджують, що прийняті рік тому рішення чинні. Однак офіс реформ рекомендує для уникнення юридичних колізій все ж провести повторне обговорення.
Судячи з малої активності сільських рад тулитися до купи ніхто особливо не хоче і змусити до «братання» їх ніхто не зможе. Етап добровільного об'єднання громад продовжуватиметься допоки не буде прийняте політичне рішення (закон) про примусове створення спроможних громад. Тому навряд чи щось зміниться і наступного року. Прес-центр ініціативи «Децентралізація влади» повідомляє, що навіть відповідні законопроекти не розробляються. Та й перспективний план, за їхніми словами, це лише запропонована модель об’єднання, яка може змінюватися в процесі створення спроможних до розвитку громад.
А поки кожен думає за своє, неіснуюча ічнянська об’єднана територіальна громада втрачає кошти, які могли б піти на розвиток територій. Для прикладу, до об’єднання сумарний бюджет п’яти територіальних громад, які ввійшли до складу Парафіївської ОТГ, становив 5,5 мільйона гривень, після об’єднання – 21 мільйон, лише половина з яких є власними надходженнями.
Андрій Грудницький
Переглядів: 412 | Додав: lora | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук