"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2011 » Серпень » 12 » Ічнянський досвід впроваджуватимуть у Пирятині
10:44
Ічнянський досвід впроваджуватимуть у Пирятині
Ічнянський досвід впроваджуватимуть у Пирятині Нещодавно члени робочої групи на чолі з заступником голови Пирятинської районної ради Олексієм Нечипоренком відвідали Ічнянський національний природний парк з метою перейняти досвід та ознайомитися з питанням про його функціонування.
Делегація Пирятинського району зустрілася з керівництвом Ічнянської районної ради, райдержадміністрації та Ічнянського національного природного парку.
В ході зустрічі, що пройшла в приміщенні Ічнянської районної ради, голова РДА Сергій Рубашка ознайомив гостей із історією нашого краю та його сьогоденням, роботою виконавчої влади та головними соціально-економічними досягненнями. Не оминув Сергій Васильович інвестиційні програми, які підготували Ічнянські територіальні громади. Значну зацікавленість у гостей викликала програма «Питна вода» та проекти будівництва водогонів, які створюються за спільні кошти населення, підприємств та держави. Як відмітив очільник нашого району, газифікація та будівництво водогонів є складовими частинами капіталізації населених пунктів. Цілком новою формою для гостей стала роба із підготовки опорних населених пунктів, інфраструктура яких готується із далекою перспективою.
Хоча між Ічнянським та Пирятинським районами не один десяток кілометрів, та здається проблеми, які виникають – типові для обох районів. Гості підняли проблемні питання з функціонування комунальних служб на селі, оплати за молоко, діяльності представників агробізнесу та виплати по паях, допомоги аграріїв у розвитку громади. Не обійшлося і без болючої теми практично для всіх населених пунктів – освітлення вулиць.
Робоча група відвідала Ічнянський національний природний парк, де зустрілися із його директором Олександром Шульгою. Роблячи серйозний крок у створенні нової структури на теренах природного парку «Пирятинський», гостей, в першу чергу, цікавили подальші перспективи свого району після створення парку та обмеження, які можуть виникнути у плані природокористування. Адже у деяких пирятинців із цим пов’язані певні упередження, мовляв, не будуть пускати навіть гриби збирати. Але Олександр Олександрович пояснив, що всі дилеми розв’язуються успішно і нарікань із боку населення немає. Крім того, природний парк принесе району десятки нових робочих місць, відкриє можливості для місцевого населення отримувати додаткові доходи із туризму. І головне – природні комплекси матимуть господаря, який забезпечить охорону, боротьбу із браконьєрами, облаштує місця для відпочинку та утримуватиме їх у чистоті.
Завершився візит гостей відвідуванням Южненської сільської ради та НІКЗ «Качанівка». У цих населених пунктах делегація ознайомилась із досвідом практичної реалізації соціальних питань та діяльністю історико-культурного заповідника.
Андрій Грудницький
Переглядів: 615 | Додав: 12345 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук