"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2018 » Липень » 6 » Ічнянські волонтери відвезли допомогу на схід
09:43
Ічнянські волонтери відвезли допомогу на схід

«Кидай окоп, іди додому, поки твій комбат не пустив тебе на фарш», – такі провокаційні смс-повідомлення отримують наші бійці на передовій від сепаратистів.
Про це розповіли ічнянські волонтери, які 30 червня повернулися зі сходу. Вони возили вантаж нашим землякам із п’яти бригад.
Це 52-а поїздка з початку війни на фронт, в якій зокрема побували В’ячеслав Бабіч, Євген Зінич, Олена Палуб і ТетянаГаврись.
– Транспорт ламався у дорозі, але мистаралися доїхати до всіх, – розповідає В’ячеслав Бабіч. – На жаль, не змогли побачити трьох земляків із 72-ї бригади, що під Попасною. Нас до них не пропустили на блокпостах, бо там ідуть бойові дії. Ми чули обстріли їхніх позицій.
Не вдалося віддати в руки продукти та речі першої необхідності й Дмитру Шпаку з Хаєнок, який четвертий рік служить у Станиці Луганській. Передали через водія маршрутки, який не взяв грошей за передачу. До слова, мама Дмитра Тамара наробила домашнього сиру, який волонтери потроху розділили для всіх наших вояків.
Побували й у двох братів-танкістів Максима та Ігоря Костенків, які служать під Мар’їнкою. Вперше відвідали й «ічнянського зятя» у Покровську. Так називають волонтери Михайла Храменка. Він родом із Краматорська, одружився з ічнянською Яною.
Заїхавши у Покровськ, волонтери переконалися, що це містодійсно є лідером Донеччини за кількістю інформаційних і рекламних вивісок рідною мовою. Навіть вулиця є Волонтерська.
– За три дні до поїздки у нас не було нічого, – каже В’ячеслав Бабіч. – У Фейсбуці написали про потреби військових. Відгукнулися ічнянці Олександр Стрижак та подружжя Горбанів – вони мешкають у Києві. Також подружжя Коломійців із Гужівки, брат і сестра Шевченки, приватні підприємці Олександр Федун, Анатолій Брусенко з Ічні, Володимир Федан із Томашівки, Юрій Пугач із Дружби, Роман Ожогін із Гмирянки. Багато людей приносили або передавали гроші. Бійцям відвезли генератори, бензопилки, подовжувачі, сокири, бочки для води, каністри, плівку для укріплення бліндажів, продукти, консервацію, мийні засоби. Дуже раділи наші хлопці й свіжій городині, яку підготували працівники районної лікарні, Пенсійного фонду, Національного парку. Ніколи не відмовляє й постійно надає продукцію нардеп Валерій Давиденко. І цього разу від нього повезли тушонку, паштет та хліб. Мішки, каністри для води й свою продукцію надав молочно-консервний комбінат.Машину у дорогу заправило ТОВ «Рожнівка – Агро».
Завітали волонтери з гостинцями й у село Павлівку на Донеччині. Тут, на лінії розмежування, знаходиться дитяча художня студія, вихованці якої у червні відвідали Ічнянщину, де й познайомилися з волонтерами. Юним митцям передали мольберти від ічнянського аграрія Анатолія Кузуба та згущенку від молочно-консервного комбінату.
У наступну поїздку волонтери збираються у липні. Кажуть, воякам потрібні електрокабелі, водяні шланги. Також бійці просять буржуйки, адже у бліндажах і зараз сиро й холодно. Хто хоче допомогти – звертайтеся до В’ячеслава Бабіча та Євгена Зінича.

Світлана Цюпка
Переглядів: 639 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук