"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2018 » Грудень » 12 » Ічнянські волонтери отримали допомогу з-за кордону
23:39
Ічнянські волонтери отримали допомогу з-за кордону
У вересні волонтери В’ячеслав Бабіч та Євген Зінич через соціальні мережі звернулися з проханням допомогти коштами сплатити безвідсотковий кредит, узятий на ремонт волонтерського авто. Зібраних грошей не вистачило. Ще 30 тисяч гривень надав нардеп Валерій Давиденко, 15 тисяч – бізнесмен Валерій Вощевський.
Несподівано ічнянських волонтерів підтримала українська діаспора з Чикаго, а саме благодійний фонд United Help Ukraine, який перерахував 1500 доларів. Завдяки їм вони віддали борги, ще й закупили спорядження.
4 грудня знову вирушили у свою поїздку на схід. До свята Збройних сил повезли військовим допомогу. Разом з ними до побратимів вирушили колишні АТОвці Володимир Олексієнко з Андріївки та Володимир Петруша з Парафіївки. Нелегкий шлях на схід вкотре долала й працівниця «Трудової слави» Олена Палуб.
– Відвезли багато потрібних речей: інгалятори, ліки від застуди, акумулятори, електродроти, мішки, поліетиленову плівку, мастило для генераторів, підсилювачі зв’язку. Ще й манекен. Його бійці одягнуть, відповідно розфарбують та використають як приманку,– розповіли Євген Зінич та В’ячеслав Бабіч.
Відвідали двадцятьох шістьох земляків. Заїжджали й у військовий госпіталь у Попасній, де життя українських бійців рятує молодий хірург родом з Ічні Микола Коротя. Він працює лікарем у Києві і на місяць добровільно поїхав надавати допомогу військовим.
Білі маскувальні сітки сплели учні Крупичпільської, Бурімської шкіл, а також Ічнянської №4. Гужівські та парафіївські школярі провели у своїх закладах ярмарки і на зібрані кошти закупили необхідні речі для захисників, підготували для них малюнки.
Допомогу надали також нардеп Валерій Давиденко, Олександр Бондар з Ольшани, брати-ічнянці Ігор та Костянтин Денисенки, Ічнянський козацький полк, ТОВ «Голдпак», парафіївська аптека.
Після кожної поїздки волонтери мають нові списки потрібних для військовослужбовців речей. Нині це – білі балаклави та рукавички для снайперів і біла маскувальна сітка.
Провідати земляків волонтери планують напередодні Нового року.

Світлана Цюпка
Переглядів: 485 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук