"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2015 » Травень » 22 » «Ічнянські соколи» вибороли третє місце
14:57
«Ічнянські соколи» вибороли третє місце

Сьогодні ми все частіше звертаємося до наших духовних витоків: рідної мови, історії нашої країни, традицій і звичаїв. Ще одним кроком на шляху до народного відродження є Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура»). Учні Ічнянської ЗОШ І-ІІІ ст. №4 Богдан Карапиш, Андрій Шадура, Олександра Микитуха, Олександр Штукар, Артем Письменний, Ігор Бульба, Ірина Кириченко, Сергій Компанченко вибороли ІІІ місце в ІІ (обласному) етапі цієї гри, який відбувся 15-18 травня в с. Количівка Чернігівського району на базі дитячого табору «Юний турист».
Протягом трьох днів 16 роїв із міст і районів Чернігівщини змагалися за звання кращого. Рій «Ічнянські соколи» під керівництвом учителя Володимира Зоця отримав у загальнокомандному заліку медаль та десять грамот.
З успіхом рій «Ічнянські соколи» пройшов впоряд (стройову підготовку) з виконанням маршової патріотичної пісні у супроводі барабанного бою, який віртуозно виконала Ірина Кириченко.
У перший день змагань Артем Письменний виборов ІІ місце в особистому заліку у стрільбі з пневматичної зброї – в його арсеналі дві грамоти та медаль.
Запам’яталися учасникам рою й звитяжні змагання «Лава на лаву» – командні силові змагання, що є традиційною забавою українських козаків. Тут уже треба було показати свою міць і силу, згуртованість. Цих якостей нашим «Соколам» теж не бракувало. Особливі якості та вміння потрібні були учасникам рою під час проходження туристсько-спортивної смуги перешкод та теренової гри – тактичної гри на місцевості із елементами топографії та орієнтування.
Змагання «Рятівник» з надання першої долікарської допомоги принесло в архів рою ІІ місце, гра «Відун» на знання історії України, доби козаччини, українських військових формувань різних епох, сучасних Збройних Сил України – ІІІ місце.
Під час участі в конкурсі Ватра «У колі друзів» рій «Ічнянські соколи» представив мистецьку композицію, яка була оцінена суддівською колегією на ІІ місце. Бівак Ічнянського рою приваблював до себе учасників гри різнобарв’ям кольорів, рушниками та соняхами, чистотою та смачною кухнею. Тож І місце в конкурсі Таборування закономірне.
Домашнє завдання під гаслом «Добре діло» рій представив у вигляді благодійного проекту «Перемагаємо разом», де описали свою діяльність у співпраці з волонтерами щодо надання моральної та матеріальної допомоги нашим землякам-солдатам у зоні АТО. «Добре діло» судді оцінили на ІІІ місце.
За цим результатом стоїть титанічна праця наставників – учителів школи, які дружним колективом готували учнів. Адже програма гри «Джура» зовсім не співпадає з програмовими вимогами навчальних предметів. Це додаткові знання і вміння, які педагоги зуміли передати вихованцям. У хороших учителів – хороші учні!
Команда продемонструвала високу туристичну підготовку завдяки тренеру, вчителю фізкультури Гмирянської ЗОШ Олександру Лисиці, а педагоги району долучилися до підтримки юних джур матеріально.
Свою перемогу у грі «Джура» рій «Ічнянські соколи» разом зі своїми наставниками присвятили нашим воїнам-землякам, які боронять українську землю.

Тарас Бойко
Переглядів: 591 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук