"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Лютий » 5 » Ічнянські школярі на додаткових канікулах до 8 лютого
13:46
Ічнянські школярі на додаткових канікулах до 8 лютого
У зв’язку з різким підвищенням захворюваності на ГРВІ з 27 до 31 січня у районі було оголошено карантин. Його продовжували спочатку до третього лютого, потім – до п’ятого.
За інформацією завідувача Ічнянського районного лабораторного відділення ДУ «Чернігівський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України» Віталія Христюка, з середини січня показник захворюваності на ГРВІ серед населення району перевищив епідемічний поріг майже на 115%. З 18 до 24 січня за медичною допомогою до райлікарні звернулися 194 хворих, з 25 по 31 січня – 379. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року, кількість звернень збільшилася.
За словами лікаря-інфекціоніста ЦРЛ Віти Ярошенко, станом на 4 лютого за медичною допомогою звернулися 65 хворих, з них 36 дітей. Одного дорослого госпіталізовано з пневмонією. У районі лабораторно підтвердженого діагнозу «грип» немає. У більшості люди звертаються з ГРВІ. Тяжкохворих теж немає. Але поширюється вірусно-бактеріальна пневмонія. У багатьох випадках вона з ускладненнями.
На початку захворювання хворим призначають противірусні препарати, а якщо є ускладнення, бронхіт або пневмонія, – антибактеріальні. У лікарні введено масковий режим, зокрема, обмежено відвідування хворих, які лікуються у стаціонарі. У навчальних та дитячих дошкільних закладах продовжено карантин до восьмого лютого.
До речі, у районі поширилися чутки, що 44-річна жінка з Гмирянки померла від грипу. Але точно це не підтверджено. За словами рідних, жінка померла у Прилуцькій міській лікарні. Кілька днів у неї трималася висока температура, був кашель. Вірусологічного дослідження, кажуть, не проводили. За висновками Прилуцького міжрайонного відділення Чернігівського обласного поталого-анатомічного бюро, смерть жінки спричинила двобічна дольова бактеріальна плевропневмонія.

Наталія ЄПІФАНОВИЧ

Довідка:
За офіційним повідомленням санепідслужби, в області з початку року від ускладнень, спричинених вірусом грипу типу А(H1N1), померли дев’ятеро людей. Два випадки зареєстровано в Ніжині, по одному – у Ніжинському та Чернігівському районах. У Чернігові грип забрав життя п’ятьох жителів. У восьми випадках із дев’яти – хворі мали хронічні захворювання (цукровий діабет, ожиріння, захворювання серця та легень), у шести випадках із восьми – пізнє звернення за медичною допомогою.
Результати вірусологічного моніторингу підтверджують, що епідемічний процес в області спричинений циркуляцією вірусу типу А (Н1N1) пандемічний.
Переглядів: 499 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук