"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Березень » 4 » Ічнянські поліцейські здали 8,4 літра крові
13:52
Ічнянські поліцейські здали 8,4 літра крові

Вкотре виявили бажання стати донорами крові 20 співробітників Ічнянського відділення поліції. Цього разу 1-2 березня правоохоронці здали її 8,4 літра.
За словами медсестри хірургічного відділення ЦРЛ Валентини Ісаченко, забір крові – не тільки корисний для організму, адже дана процедура дозволяє оновити клітини крові, але й дає можливість зробити добру справу – допомогти людям, які потребують донорської підтримки. Сам процес забору крові триває не більше 10 хвилин. Всі голки і системи одноразові, тому ризику інфікування немає.
У майбутніх донорів спочатку перевіряють артеріальний тиск, визначають рівень гемоглобіну в крові. Дають випити і солодкий чай. Після здачі крові – видають талон на безкоштовний обід у закладі громадського харчування «Варенична» (на 14 грн.) та довідку про відсторонення від роботи у день санації і наступного дня. Гемакони – спеціальні контейнера з донорською кров’ю, відправляють на дослідження в обласну станцію переливання крові.
Як зазначив начальник Ічнянського відділення поліції Микола Омельченко, який, до речі, теж здав кров, його підлеглі Олег Сидоренко, Юрій Шурда, Володимир Ващенко, Віктор Прокопець, Микола Біленко, В’ячеслав Дідик – донори зі стажем. А от Олександр Трохименко кров здавав уперше.
Наталія ЄПІФАНОВИЧ
Фото автора


Подаруй життя воїну
Небайдужі мешканці району мають змогу долучитися до благодійної акції здачі крові для поранених бійців АТО, які лікуються в госпіталях. Акцію ініціювали волонтери БО «Тиловий фронт Ічнянщини». Забір донорської крові відбудеться 9­10 березня з 9.00 до 16.00 у відділенні переливання крові Ічнянської ЦРЛ.
Переглядів: 435 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук