"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Листопад » 25 » Ічнянські аграрії – другі в області
14:36
Ічнянські аграрії – другі в області

З року в рік Ічнянський район посідає призові місця в обласному рейтингу сільгоспвиробників. Традицію і цього року не порушено: Ічнянщина посіла друге місце серед 22 районів області.
Наш район виробляє 16% всього молока області, 10% яловичини, 9% зернових, 14% сої, 11% кукурудзи, 10% гречки. Кожна десята голова ВРХ в області з ічнянського району і кожна дев’ята корова теж наша. У цілому сільгоспвиробники нашого району забезпечили виробництво 9% валової продукції в обласному показнику. Аграрії отримали по 60 центнерів з гектара зернових культур, понад 100 – кукурудзи, більше 40 – олійних культур. Сьогодні наші господарства забезпечені елеваторами для належного зберігання збіжжя. Зовсім трішки не вистачає подолати семитисячний рубіж надоїв на корову. Крім того керівники сільгосппідприємств дбають про добробут своїх працівників. Лише за минулий рік виплачено понад 150 мільйонів гривень заробітної та орендної плати за земельні паї.
З нагоди свята визначали переможців. Ними стали: ТОВ «Рожнівка-Агро» у номінації краще сільськогосподарське підприємство у тваринництві, СТОВ «Крупичпільське» – у рослинництві, СТОВ «Інтер» – лідер з виробництва зерна, ПП «Агротрейдер» – кращий платник податків, ФГ «Мета» – краще фермерське господарство, ПАТ «Блок-Агросвіт» – переможець у номінації «Соціально-відповідальний бізнес». До речі, рожнівці за виробництвом молока вийшли на лідерські позиції і в області, за що нагороджені кубком.
Привітати аграріїв району з вагомими здобутками приїхав в. о. директора департаменту агропромислового розвитку Чернігівської ОДА Олег Крапивний. Вручивши головам районної ради Григорію Герасименку та райдержадміністрації Олександру Бондарю диплом за друге місце у трудовому суперництві, гість відмітив, що район має всі шанси наступного року здобути першість. Він вручив подяку голови ОДА заступнику генерального директора з виробництва ПП «Агро-Трейд» Володимиру Коломійцю та головному агроному ПОСП «Ічнянське» Сергію Юрьєву. Почесною грамотою обласна рада нагородила генерального директора Ічнянського кластеру ТОВ «Росток-Холдинг» Ігоря Коновалова. Знак пошани департаменту АПР ОДА отримав виконавчий директор ПОСП «Ічнянське» Віктор Куц, почесну грамоту – головний інженер ПрАТ «Кремінь» Сергій Данько, подяки – керуючий відділком у с. Монастирищі СТОВ «Інтер» Віктор Мілютенко та тракторист-машиніст ТОВ АПК «Магнат» Михайло Дяченко.
Кращих трудівників району відзначено спільними грамотами райдержадміністрації та районної ради, профспілки АПК. До щирих побажань долучилася і помічник народного депутата Валерія Давиденка Зоя Присяжнюк. А від імені депутатів-аграрників вітав Юрій Болоховець. Загалом за багаторічну сумлінну працю та значний особистий внесок у розвиток сільського господарства району нагородили більше 25 чоловік.
Подяки за регулярну допомогу Збройним Силам, зміцнення обороноздатності країни отримав керівник СТОВ «Інтер» Михайло Бондар, фермери Григорій Наталуха та Олександр Мащенко. Їх вручили голова благодійної громадської організації Ніна Кошмар та учасники АТО Валентин Миколенко і Володимир Сапсай. Також подяку оголосили спілці бджолярів району. Крім того від імені інженерних військ військовослужбовці ЗСУ нагородили керівника ФГ «Мета» Аллу Грищенко медаллю за «Гідність та патріотизм».
Загалом нагородження гідних працівників аграрного сектору, яких насправді значно більше може вмістити концертна зала РБК, тривало понад годину. Після свято продовжилося концертною програмою, яку підготували для хліборобів працівники будинку культури.
Андрій Грудницький
Переглядів: 458 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук