"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2018 » Лютий » 15 » Ічнянська та Парафіїваська ОТГ розпоряджатимуться землею за межами населених пунктів
16:07
Ічнянська та Парафіїваська ОТГ розпоряджатимуться землею за межами населених пунктів
Згідно з розпорядженням уряду землі сільськогосподарського призначення державної власності, які знаходяться за межами населених пунктів, перейдуть у комунальну власність об’єднаних територіальних громад. Відповідне рішення урядовці прийняли 31 січня.
Досі ними розпоряджався Держгеокадастр. Тепер він зобов'язаний передати їх у громади. Це суттєво збільшить надходження до місцевих бюджетів.
Спочатку від ОТГ має надійти клопотання до головного управління Держгеокадстру про передачу земель, потім має відбутися інвентаризація земель у межах ОТГ, реєстрація земельних ділянок у кадастрі і лише потім передача їх у комунальну власність. Як триватиме передавання, можна буде відслідкувати на спеціальному порталі otg.land.gov.ua, де голови громад можуть отримувати консультації, а прості жителі спостерігати за «роздержавленням» земель.
– Передати землі громадам – досить слушне рішення, – коментує нововведення голова Парафіївської об’єднаної громади Валентина Карпенко. – Це буде відчутним джерелом наповнення місцевого бюджету. От тільки наскільки це збільшить фінансові потоки, не відомо. Адже потрібно ще провести інвентаризацію всіх земель, і за це потрібно буде платити із бюджету ОТГ. Наприклад, виготовлення генерального плану Парафіївки коштувало близько мільйона. Очевидно, що інвентаризація земель коштуватиме не менше, а з фінансами у багатьох громад є проблеми.
Андрій Грудницький
Переглядів: 483 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук