"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Лютий » 19 » Ічнянська прокуратура – відділ Прилуцької місцевої прокуратури
14:49
Ічнянська прокуратура – відділ Прилуцької місцевої прокуратури
На виконання вимог Закону України «Про прокуратуру» у грудні відбулося реформування органів прокуратури. Тож у області діє п’ять місцевих прокуратур: у Бахмачі, Прилуках, Ніжині, Чернігові та Мені.
– У структуру Прилуцької місцевої прокуратури увійшли Варвинський, Ічнянський, Срібненський, Прилуцький райони та місто Прилуки, – повідомила начальник Ічнянського відділу Прилуцької місцевої прокуратури Ірина Королюк. – Відповідно до реформування відбулося скорочення. Нині у нашому відділі працює чотири прокурори. Ми відкриті і гласні, допоможемо всім.
За її словами, відповідно до нового закону прокуратура здійснює: підтримання державного обвинувачення в суді, представництво інтересів громадянина або держави в суді, нагляд за додержанням законів, органами, що проводять оперативно-розшукову діяльність, дізнання, досудове слідство, користуючись при цьому правами і виконуючи обов’язки передбачені Законом «Про оперативно-розшукову діяльність» та Кримінальним процесуальним кодексом України. Здійснює і нагляд за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних справах, а також при застосуванні інших заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян.
– Але є деякі особливості здійснення представництва, – зауважила Ірина Королюк. – Прокуратура має право представляти у суді інтереси громадянина, якщо він не спроможний самостійно захистити свої порушення чи оспорюванні права або реалізувати процесуальні повноваження через недосягнення повноліття, недієздатність, або обмежену дієздатність, а законні представники або органи, яким надано право захищати права, свободи та інтереси такої особи, не здійснюють або неналежним чином здійснюють її захист.
Ірина Королюк зазначила, що мешканці району можуть звертатися також за допомогою і в Прилуцьку місцеву прокуратуру за адресою: м. Прилуки, вул. 1 Травня, 50-а, тел./факс: (04637) 3-40-15, e-mail: priluki.prok@chrg.gp.gov.ua.

Наталія ЄПІФАНОВИЧ
Переглядів: 706 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук