"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2013 » Грудень » 12 » Ічнянщина літературна
16:50
Ічнянщина літературна
Нова премія – за веселі твори
Фонд Віталія Шевченка у співпраці з Ічнянською центральною районною бібліотекою ім. С. Васильченка, районною газетою «Трудова слава», об’єднанням літераторів «Криниця», Южненською сільською радою – малою батьківщиною відомого українського письменника Олекси Стороженка, Центром громадських ініціатив «Інформаційне суспільство», редакційною колегією серії видань з історії Ічнянського краю заснував літературно-мистецьку премію імені О. Стороженка за гумористично-сатиричні твори.
Районну літературну премію О. Стороженка присуджуватимуть щороку на конкурсних засадах за кращі твори художньої літератури, образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва, музичні твори, кінофільми, теле- та радіопередачі, фотороботи, театральні вистави, концертно-виконавську діяльність та науково-популярні роботи, створені авторами, які народилися на Ічнянщині або життя і творчість яких пов’язана з Ічнянським краєм.
Цьогоріч її першими лауреатами стали наші земляки Олександр Гаврись, Микола Зеленський, Андрій Євса, Микола Клочко, Віра Любимова, Олександр Петькун, Микола Смілик, Віталій Шевченко, Станіслав Шевченко.
П’ятьом із них премія присуджена посмертно: Сергію Бублику за книжки гумору й сатири, Олександру Климіші за збірки гумористичних творів, Миколі Сльозці за виконання ролей Шельменка-денщика, Омелька та інших в Одеському драмтеатрі, Семену Стельмаху за виконання комедійних ролей в Ічнянському народному драматичному театрі та Антону Штепі за дерев’яні скульптури з українського побуту.
Лауреати «віддячили» засновникам премії і присутнім на врученні дипломів і нагрудних знаків глядачам своїми веселими творами.
Наталія Черненко
Переглядів: 672 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук