"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Вересень » 23 » Ічнянцям сподобалися учнівські виступи та представлення короваїв
12:58
Ічнянцям сподобалися учнівські виступи та представлення короваїв

17 вересня в Ічні відбулися святкові заходи з нагоди 73-ї річниці визволення Ічнянщини від нацистської окупації та Дня міста.
Свято розпочалося покладанням квітів до братської могили воїнів-визволителів міста, Меморіалу Слави, пам’ятних знаків воїнам-афганцям, жертвам Чорнобильської катастрофи, пам’ятника Т.Шевченка
Центральною площею пройшла урочиста хода прапороносців, духового оркестру РБК, військовослужбовців А-1479, волонтерів, представників територіальних громад району, установ та організацій міста, сільськогосподарських та промислових підприємств району, учнівських та педагогічних колективів міських загальноосвітніх шкіл.
Затим відбувся мітинг за участі народного депутата України Юрія Павленка, помічника народного депутата України Валерія Давиденка Миколи Торбеєва, першого заступника голови обласної ради Валентина Мельничука, депутатів обласної ради Віктора Кияновського та Юрія Болоховця, голів райдержадміністрації Олександра Бондаря та районної ради Григорія Герасименка, міського голови Оксани Андріанової, представників Чернігівського земляцтва у м. Києві, районної організації ветеранів України та ветеранів Другої світової війни.
За традицією з нагоди свята обирають шановану в місті та районі людину, якій присвоюють звання почесного громадянина міста. Цього року ним став громадський діяч, журналіст, письменник Віталій Шевченко. Подяку та грошову премію від народного депутата України Валерія Давиденка з нагоди Дня міста отримала волонтер Тетяна Дорошенко. Книгу Миколи Гейця «Вересень 1943 року на землі Ічнянщини», яка вийшла у світ за сприяння депутата обласної ради Віктора Кияновського, отримав з рук мецената ветеран Другої світової війни Михайло Салата.
На головній сцені міста очільники району вручили відзнаки Президента України ювілейну медаль «25 років незалежності України» Віктору Кияновському та головному лікарю ЦРЛ Дмитру Івасюку, медаль «Захиснику Вітчизни» учаснику АТО Валерію Смілому, Почесну грамоту РДА та районної ради благодійній організації «Тиловий фронт Ічнянщини».
Біля каплички Героїв Небесної Сотні громадські активісти розгорнули фотовиставку «Війна очима воїнів-ічнянців та волонтерів». Настоятель Свято-Миколаївської церкви отець Димитрій, який був капеланом у зоні АТО, провів молебень за мир та кращу долю українського народу. Тут же відбулося вшанування пам’яті полеглих воїнів-захисників України та військовослужбовців, які загинули в зоні АТО.
Цього дня відкрили й меморіальну дошку на приміщенні НАСК «Оранта», де у період з 1906 по 1919 роки знаходилася Ічнянська приватна жіноча прогімназія Жуковської Марії Павлівни.
Історико-краєзнавчий музей підготував виставку картин місцевих художників та вишивок рукодільниць.
Доброю звичкою стало відведення для розваг дітей та дорослих окремих парків. Дітвора веселилася у міському парку на майданчиках з атракціонами, куштували солодку вату та іншу смакоту. Дорослі розважалися по-іншому: їли шашлики, вареники, куліш, пили пиво та медовуху… Їли, аж за вухами лящало. Спів, музика лунали довго у парку ім. Васильченка. Приємно, що назавтра у парку було чисто, ніби шумного ярмарку і не було. Але це не наслідок нашої культури поведінки, а завдяки працівникам комунгоспу.
На площі Шевченка місцеві й приїжджі торговці пропонували взуття, одяг, вироби з лози, сортову картоплю, кавуни, мед, приправи до страв тощо.
Тим часом на головній сцені виступали фольклорні колективи району, гості з інших районів та Чернігівський український академічний народний хор обласного філармонійного центру. На міському спортивному майданчику відбувся районний турнір з паркового волейболу серед змішаних команд.
У вечірній час на площі Шевченка відбувався святковий молодіжний концерт, конкурси і фаєршоу.
Нововведенням у святкуванні цьогорічного Дня міста було масове виконання учнями місцевих шкіл флешмобу, щоправда, лише ЗОШ №1 додумалася зробити постановку виступу таким чином, щоб її учасники дивилися обличчям і до публіки, і до керівників та гостей міста. Крім цього, сільгосппідприємства району представили короваї, як символ врожаю, достатку та благополуччя. Ічнянці хоч і не потрапили до національної книги рекордів, як прилучани, які випекли аж 99 запашних паляниць, але теж постаралися: всього було 25 короваїв. Слід зазначити, що цього року у святковому параді брало участь значно більше людей, ніж торік.
Наталія ЄПІФАНОВИЧ


[l]

[l][/l]




Переглядів: 468 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук