"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2015 » Вересень » 7 » Ічнянці зверталися з питань побутового характеру
10:55
Ічнянці зверталися з питань побутового характеру

29 квітня цьогоріч Віктора Носенка призначено прокурором Чернігівської області. 20 серпня він провів особистий прийом громадян в Ічні. Користуючись нагодою, ми попросили його відповісти на декілька актуальних запитань.
– Вікторе Олексійовичу, на якому етапі розслідування справ по організації участі ічнянців у Антимайдані?
– Слідчим відділом Ічнянського РВ УМВС проводилось досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо організації участі працівників бюджетних установ Ічнянського району у мітингах на підтримку певної політичної партії у м. Києві в грудні 2013-го – лютому 2014 року (так званий «Антимайдан») за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого статтею 293 Кримінального кодексу України.
Але встановлено, що громадяни району, які брали участь у цих акціях, участі групових діях, що призвели до грубого порушення громадського порядку або суттєвого порушення роботи транспорту, підприємства, установи чи організації не приймали. 10 липня 2015 року це кримінальне провадження закрито за відсутністю складу злочину.
Нині в області, у зв’язку з тими подіями, до кримінальної відповідальності притягуються три посадовці, які організовували та здійснювали незаконну протидію мирній акції протесту в Чернігові.
– Чи ведуться якісь розслідування щодо боротьби з корупцією в нашому районі?
– Кримінальні провадження за фактами вчинення кримінальних корупційних правопорушень на території району на сьогодні не розслідуються. У поточному році до суду направлено два протоколи щодо вчинення службовцями району адміністративних корупційних правопорушень. Зокрема, голова однієї із сільських рад та директор місцевого закладу освіти не повідомили про наявність конфлікту інтересів при прийнятті ними рішень на користь родичів. Їх притягнуто до адміністративної відповідальності.
– 31 січня цього року житель с. Грабова Володимир Куриленко знайшов у лісі на території Ічнянського національного природного парку рештки двох убитих лосів і виклав відео в інтернет. А другого березня на нього скоєно замах. З цього приводу чоловік звернувся до Ічнянської прокуратури. Чи знаєте ви про факти браконьєрства у заповідній зоні? Як на сьогодні просувається слідство? Чи є вже якесь рішення?
– Ічнянським РВ УМВС розслідуються кримінальні провадження як за фактом незаконного полювання на території Ічнянського національного природного парку, так і та за заявою Володимира Куриленка про те, що невідомі особи розбили вікно та вкинули до будинку гранату сльозогінної дії.
Кінцеве рішення у цих провадженнях у зв’язку зі значним обсягом слідчих дій ще не прийнято. Наразі прокуратурою району вживаються спеціальні заходи щодо активізації ходу розслідування.
– До речі, четвертого серпня цього року заступник директора Ічнянського Нацпарку Сергій Гладкевич подав заяву до прокуратури стосовно погроз з боку директора парку. Чи знаєте ви про це? – Знаю, і можу поінформувати, що за заявою Гладкевича щодо погроз розправою розпочато кримінальне провадження. Наразі проводиться досудове розслідування, в якому мають бути перевірені всі факти.
– З яких питань на прийом зверталися до вас ічнянці? Записалося лише четверо. Чи не вважаєте ви, що люди не довірять прокуратурі?
– На прийом до мене звернулися четверо ічнянців. В основному з питань побутового характеру. Зокрема, стосовно передачі мисливських угідь, розслідування кримінальних проваджень щодо спричинення тілесних ушкоджень, відшкодування матеріальних збитків, завданих у ДТП та викрадення майна.
Якщо в районі не вишиковується черга з бажаючих потрапити на прийом саме до прокурора області – це зокрема й показник того, що непогано працює прокуратура району, і громадяни можуть розв’язати свої питання за її допомогою. Якщо ж люди мають потребу у зверненні до керівництва прокуратури області, така можливість їм надається. З початку року на особистому прийомі у нас побували більше двох тисяч громадян. Особисто до мене звернувся 251 житель Чернігівщини.
– Чи проходять люстраційну перевірку працівники нашої прокуратури?
– Нині п’ять працівників прокуратури Ічнянського району проходять люстраційну перевірку, яка триватиме до двох місяців.

Довідково:
Колишній прокурор Ічнянського району Руслан Лущай з 6 серпня 2015 року призначений прокурором відділу Генеральної прокуратури України. Нині обов’язки прокурора Ічнянського району виконує Світлана Бабір.
Розмову вела Наталія ЄПІФАНОВИЧ
Переглядів: 469 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук