"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Лютий » 29 » Ічнянці вшанували подвиг Небесної Сотні
09:52
Ічнянці вшанували подвиг Небесної Сотні

20 січня в Ічні відбулися заходи з нагоди вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні. Люди прийшли на концерт-реквієм, а потім зібралися біля каплички Героїв Небесної Сотні, аби згадати про найтрагічніший етап Революції гідності та вшанувати пам'ять загиблих на Майдані і в зоні проведення АТО.
У районному будинку культури діяла виставка світлин про участь земляків у Революції Гідності. Працівники центральної районної бібліотеки та краєзнавчого музею спільно підготували фотовиставку та демонстрацію залишків озброєння антитерористичної операції.
Також відбувся тематичний концерт-реквієм, який розпочався кліпом на пісню «Пливе кача…». Працівники культури підготували зворушливу театралізовану інсценізацію про матір та смерть її сина на барикадах Майдану. Глядачі подивилися фотофільм «Майдан очима ічнянців».
Біля каплички Героїв Небесної Сотні відбувся мітинг. Зокрема, учасник Євромайдану та бойових дій у зоні АТО Андрій Кириченко відмітив, що вся боротьба ще попереду і нашому народу потрібно зібратися з духом.
Голова ГО «Народна рада Ічнянщини» Віталій Чешко вручив Андрію Кириченку знак народної пошани «За гідність та патріотизм», яким бійця удостоїло Всеукраїнське об’єднання громадян «Україна».
Виступили голова БО «Тиловий фронт Ічнянщини» Ніна Кошмар, поетеса Ірина Шкребко, представник народної самооборони Володимир Юткін.
Голова ГО «Нескорені» Олеся Реута зокрема повідомила про поїздку у Дмитрівку на могилу загиблого майданівця Василя Прохорського. За її словами їй було соромно дивитися в очі його матері, адже до цього часу вбивць хлопця не покарано.
Андрій Грудницький
Фото автора
Переглядів: 503 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук