"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2017 » Листопад » 24 » Ічнянці відзначили День Гідності та Свободи
15:36
Ічнянці відзначили День Гідності та Свободи

21 листопада вшанували пам’ять полеглих на Майдані патріотів. В Ічні до каплички Героїв Небесної Сотні і загиблих у зоні АТО військовослужбовців зійшлися учасники Євромайдану, представники влади, громадських організацій, держслужбовці, школярі, містяни.

Ічнянські школярі пройшли з розгорнутим Державним Прапором, злившись у єдину колону з дорослими прапороносцями, які рухалися їм назустріч під супровід гімну Майдану «Пливе кача по Тисині». В.о. голови РДА Валентина Рябчун подякувала ічнянцям за те, що вони – патріоти, що роблять все можливе, аби світ побачив нашу нову Україну.
До слова також були запрошені волонтер Євген Зінич та учасник АТО Олег Куриленко, які закликали ічнянців відстоювати демократію і бути єдиними на шляху державотворчих процесів.
Біля каплички горіли запалені лампадки. Військовий капелан Чернігівської області отець Дмитро відправив панахиду за загиблими героями Небесної Сотні та воїнами АТО.
Та до слова чомусь не запросили безпосередніх учасників трагічних зимових подій 2013-2014 років. З ними поспілкувалися після заходу.
Андрій Кириченко:
– На жаль, того, за що положили голови Небесна Сотня та герої АТО, не сталося. Вони боролися за те, щоб Україна була вільна, квітуча, міцна економічно. А, власне, змінився тільки президент. У соціальному плані – це той же Янукович, але той був примітивний злочинець, а цей – хитрий. З того часу, як він став президентом, його статки збільшилися в багато разів. Нинішній президент разом зі своїм оточенням, оббираючи і громадян, і Україну, намагаються зробити те, що не вдалося Януковичу. Наприклад, продати землю та рештки стратегічних підприємств. Нічого не робиться для того, щоб повернути захоплені Росією території. Зокрема, чисельність української армії зменшилася на 90 тисяч, у 2015 році було 250 тисяч, а зараз 160. Нічого не робиться, щоб збільшити новітній парк озброєння, бійці воюють з озброєнням ще радянських часів.
Олексій Трохименко:
– Я там був з 30 листопада 2013 року, коли побили студентів. В Ічню повернувся 24 лютого 2014-го. Бачите, Леніна зняли, а замість нього нічого не поставили. Там має бути пам’ятник Небесній Сотні. Я зробив зауваження нашій місцевій владі стосовно того, що нас, майданівців, ніхто не попередив і не запросив на захід. Спитай отих посадовців, хто з ічнянців був на Майдані, вони не знають. А їздили туди Сергій Половко, Андрій Кириченко, Юрій та Олександр Губарі, Юрій Карпенко, Марина Паронко, Віктор Іващенко організовував поїздки від партії «Батьківщина». А сьогоднішнє свято в Ічні проведено для галочки. Мета Євромайдану не досягнута, корупція не поборена. Знаю, в Ічні вона процвітає. Той, хто її тримав при Януковичу, і зараз тримає.
Віктор Іващенко:
– Під час Революції Гідності у Київ їздило небагато ічнянців, в основному пенсіонери. Бо працюючі люди боялися втратити роботу. Деякі місцеві бізнесмени допомагали коштами, надавали транспорт, але просили не називати їх. І це неправда, що люди їздили на Майдан за гроші, звісно, купували якісь бутерброди, чай, каву, але гроші за участь не платили. Загибель патріотів за свободу попирається офшорами, брехнею, кнопкодавами. Звісно, зміни не робляться швидко. Але вже прийнято закон, що після трьох років Майдану винних не буде покарано. Що це робиться? Якщо нинішня влада не одумається, то, на мою думку, народ уже не сидітиме у наметах, а просто знищуватиме її.
Наталія ЄПІФАНОВИЧ
Фото автора
Переглядів: 440 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук