"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Березень » 4 » Ічнянці проти будівництва очисних споруд МКК
13:42
Ічнянці проти будівництва очисних споруд МКК
На сході громадян, який відбувся 26 лютого в Ічні, зібралося близько 400 жителів. Звітувала про роботу обрана восени 2015 року міський голова Оксана Андріанова. Як і на минулорічному сході, містяни в основному обговорювали будівництво Ічнянським МКК власних очисних споруд. Також активісти ГО «Народна рада Ічнянщини» організували збір підписів за збереження району, відновлення вільного доступу до пляжної зони Самарського ставка, проти виділення земельної ділянки молочноконсервним комбінатом та за розірвання з ним договору оренди земельної ділянки на вул. Вишневій.
Отож, за словами мера Ічні, минулого року на території міста проведено поточний ремонт окремих доріг, для комунгоспу придбано автомобіль КамАЗ та бульдозер, дві бензокоси. У міській раді змонтовано твердопаливний котел для економії на опаленні коштів, на вулицях міста для безпеки руху встановлено дорожні знаки та засоби примусового обмеження швидкості. Завершено будівництво водогону до Дружби, Августівки та проведено реконструкцію ємності для води та насосних станцій, триває черговий етап реконструкції міських очисних споруд. Міський бюджет минулого року перевиконано на 9%.
Також Оксана Андріанова зачитала лист, який надійшов до райдержадміністрації та міськради від молочноконсервного комбінату щодо надання дозволу на розробку проекту землеустрою для відведення земельної ділянки в оренду на 49 років з метою будівництва власних очисних споруд. Крім того, від МКК надійшла повторна пропозиція на укладення договору концесії міських очисних споруд для вкладення коштів у їх реконструкцію. У листі підприємство пообіцяло, що в період дії договору безоплатно прийматиме стічні води від жителів міста.
Шляхом голосування присутні члени громади вирішили відмовити заводу в обох його проханнях. Крім того, до міської ради з відповідним листом звернулися жителі вулиць Солдатської слави, Максиміхіна, Пушкіна, Комарова, Вишневої, Щорса та Квітнева з проханням про недопущення зведення очисних споруд. Збір підписів проти будівництва тривав і під час сходу громадян.
Проти спорудження висловився і керівник ПОСП «Хлібороб» Віктор Куц. За його словами, очисні, які збирається будувати МКК, можуть стати черговими бардовими ямами для Ічні, які кілька років докучали зловонними запахами містянам. Віктор Куц вважає, що молочноконсервному комбінату краще інвестувати гроші у реконструкцію міських очисних, ніж розпочинати будівництво власних.
Про екологію міста вела мову й жителька міста Світлана Куник. За словами жінки, в Ічні на території колишнього «Агробуду» йде переробка пластику, виготовляються мішки і спалюються пластикові відходи. Через це у людей нібито погіршилося самопочуття, тому запропонувала викликати екологічну інспекцію, щоб з’ясувати безпечність виробництва для довкілля та людей.
Ічнянець Владислав Погуляйло поцікавився у міського голови долею будівництва міського туалету. Оксана Андріанова повідомила, що на обраних для будівництва ділянках проходить високовольтна лінія. Наразі міськрада чекає дозволу «Чернігівобленерго» на перенесення високовольтної лінії.
Виступав на сході міста і в. о. голови райдержадміністрації Олександр Бондар, зокрема про об’єднанням громад. За його словами, у Парафіївській громаді нині створюється апарат управління, тоді як на рівні району він скорочується. До створення об’єднаної громади в районі налічувалося 94 держслужбовці на 31 тисячу населення, тепер же в Парафіївці на 6 тисяч населення буде створено апарат управління чисельністю 56 чоловік. На думку Олександра Бондаря, це зайві витрати. Тому він і надалі відстоюватиме створення єдиної громади.
Перед ічнянцями про свою роботу прозвітував і обласний депутат Юрій Болоховець. Він повідомив, що більшість звернень не стосуються депутатської діяльності. Громади часто просять вирішити питання, ціна якого на мільйон гривень. Але при цьому люди не хочуть самі вирішувати власні проблеми, «просять не вудку, а рибку», а самооподаткування приймають у розмірі 10-15 гривень.
Андрій Грудницький

До складу міської ради входять населені пункти: м. Ічня (11229 жителів), смт Дружба (1022 жителя), с. Августівка – (103 жителі), с. Безводівка (немає жодного жителя). У місті в 2015 році укладено 152 шлюби, народилося 139 дітей, померло 262 жителі. В Ічні діє чотири ДНЗ, де виховується 416 дітей, у Дружбинському дитсадку – 42 дошкільнят.
Переглядів: 480 | Додав: lora | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук