"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Квітень » 1 » Ічнянці можуть залишитися без городів на Сулимисі
13:32
Ічнянці можуть залишитися без городів на Сулимисі
Схоже на першоквітневий жарт, але як з’ясувалося, жителі міста можуть цієї весни лишитися без своїх під городників поблизу гужівської траси. Їхні наділи хочуть приватизувати підприємливі ічнянці, прізвища яких у державних органах відмовляються називати. Однак, як мені пояснили, все це законно.
– На сьогодні землями за межами населеного пункту розпоряджається головне управління Держгеокадастру у Чернігівській області, – коментує ситуацію начальник відділу Держгеокадастру в Ічнянському районі Наталя Бондар. – В період з 2002-го до 2012-го рілля перебувала у розпорядженні райдержадміністрації, а до 2002 року – в органів місцевого самоврядування. Саме останні людям надавали земельні ділянки в користування, в тому числі й ті, що знаходяться за Ічнею поблизу гужівської траси, на Сулимисі. На жаль, згідно з чинним Земельним кодексом, на сьогодні відповідні рішення десяти-двадцятирічної давності про надання землі в користування правовстановлюючим документом не являється. Тому, якщо люди й надалі хочуть користуватися своїми городами, то ділянки необхідно приватизувати, або ж взяти в оренду. Для цього треба звернутися до Головного управління Держгеокадастру в області з відповідною заявою. Якщо правом на приватизацію земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства вже скористалися, то ріллю можна взяти в оренду. В такому разі доведеться платити орендну плату, розмір якої встановлює розпорядник землі – це ж саме Головне управління. Нині оренда десяти соток обійдеться в середньому близько сто гривень на рік. Оформляти відповідні документи доведеться за власний рахунок. Якщо цього не зробити у найкоротші строки, городи єдиним масивом можуть приватизувати інші люди. Адже згідно з земельним законодавством, кожен громадянин має право приватизувати два гектара вільної землі для ведення особистого селянського господарства, а більшість згаданих ділянок на геокадастровій карті значаться вільними, – констатувала Наталя Олексіївна.
Тим часом у міській раді вже розміщено інформаційний стенд про приватизацію чи оренду земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства. Також направлено відповідні документи та звернення в Головне управління для недопущення приватизації людських городів окремими жителями. Отримати консультацію можна у відділі Держгеокадастру в Ічнянському районі.
Андрій Грудницький
Переглядів: 515 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук