"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2015 » Березень » 2 » Ічня відзначила День Героїв Небесної Сотні
15:44
Ічня відзначила День Героїв Небесної Сотні

20 лютого близько півтисячі ічнянців зібралися в будинку культури на вечір-реквієм «Герої не вмирають», щоб згадати про найтрагічніший етап Революції гідності – події на вул. Інститутській 18-20 лютого, в ході яких загинуло близько сотні протестувальників і кілька сотень було травмовано. Дорослі й молодь вшанували пам'ять загиблих на Майдані та в зоні проведення АТО.

Учасники вечора-реквієму пригадали хронологію подій кінця 2013 – початку 2014 року, переглядаючи кадри документального фільму «Революція гідності», коли, об’єднані поривом духу, люди встали за волю. Фільм нагадав про перші жертви Майдану – Сергія Нігояна, Михайла Жизнєвського, Романа Сеника та Юрія Вербицького. Особливо емоційною була та частина години пам’яті, коли на екрані зринали обличчя наймолодших жертв Майдану: Назара Войтовича, Романа Гурика, Дмитра Максимова, Устима Голоднюка, Василя Мойсея, Дмитра Пагора, Івана Тарасюка, Ігоря Костенка, Сашка Плеханова, Сергія Байдовського – «десяток юних ангелів», усміхнених, життєрадісних. Цвіт української нації, яким судилася доля «з лицарів – у безсмертя».
Під акорди «Реквієму» Моцарта юнаки та дівчата пронесли в руках запалені лампадки як данину пам’яті про невинно убієнних жертв Небесної Сотні. Хвилиною мовчання вшанували учасники заходу усіх Героїв Майдану та полеглих у зоні АТО. Згадали і про загиблих у неоголошеній війні, розв’язаній «старшим братом», ічнянців Володимира Моісеєнка з Іржавця та Станіслава Кривоноса з Івангорода.
Працівники відділу культури РДА та учні Ічнянської ЗОШ №1 створили таку атмосферу співпереживання, що ніхто не залишився байдужим. В перегляд кадрів найбільш знакових етапів революції впліталися виступи учасників сценічного дійства. Зокрема, учениця Валерія Реута читала власний вірш «Хто, як не ми», а майданівець Олександр Кузнецов виконав дві авторські пісні.
Ті, хто не пройшов байдуже повз скриньку для пожертв біля входу в зал, долучилися до всенародної підтримки захисників Вітчизни у важкий для неї час. Зібрані 2240 гривень волонтери «Тилового фронту Ічнянщини» передадуть для допомоги землякам, які нині воюють на сході України.
Наталія ЧЕРНЕНКО
Переглядів: 537 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук