"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Березень » 25 » Ічня боротиметься з глобальним потеплінням
14:44
Ічня боротиметься з глобальним потеплінням
Депутати міської ради 15 березня проголосували за приєднання до Європейської ініціативи «Угода мерів». Що це за угода і яка від того користь громаді?
Як розповіла міський голова Оксана Андріанова, приєднання до «Угоди мерів» відкриває можливість залучення інвестицій з Європи на розвиток інфраструктури міста. Із позитивних прикладів є Мена. Там ще минулого року підписали угоду, та затвердили «План дій для сталого енергетичного розвитку до 2020 року». Як результат, місто виграло грант у розмірі 638 тисяч євро на модернізацію вуличного освітлення з використанням енергоефективних технологій.
«Угода мерів» – ініціатива Європейського Союзу спрямована на боротьбу з глобальним потеплінням. Підписанти угоди мають скоротити викиди CO2 щонайменше на 20% до 2020 року шляхом запровадження енергоощадних заходів та поширення використання поновлюваних джерел енергії. Має пройти інвентаризація базового рівня викидів CO2. Також міська рада повинна підготувати План дій для сталого енергетичного розвитку, в якому будуть описані послідовні та реальні кроки, котрі планують здійснювати для досягнення мети угоди. А кожні два роки готуватиметься звіт про стан реалізації плану дій та досягнуті проміжні результати.
Андрій Грудницький
Переглядів: 353 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук