"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2015 » Квітень » 30 » І повіє новий вогонь з Холодного Яру
11:17
І повіє новий вогонь з Холодного Яру

У Холодному Яру, що в самому серці України – гетьманській столиці Чигирині, 25 квітня зібралися представники всіх добровольчих батальйонів, свідомі українці з різних областей, щоб гідно вшанувати і віддати честь борцям, що загинули за волю України від часів Хмельницького, повстанців Гонти і Залізняка, організаторів Холодноярської республіки, котра разом з армією УНР боролася проти більшовиків у 1919-21 роках, повстанців УПА – до героїв сьогодення, котрі захищають наші землі від російських окупантів.
Організатором і натхненником щорічного свята є Президент Історичного клубу «Холодний Яр», письменник, громадський діяч Роман Коваль. Найпомітнішими учасниками і співорганізаторами були також ВО «Свобода», ДУК «Правий Сектор», полк «Азов», батальйон «Айдар», чорні запорожці ОУН.
На Богдановій горі зібралися тисячі гостей Холодного Яру, щоб послухати молебень Патріарха України і всієї Русі Філарета за мир і перемогу українців у визвольній боротьбі. Святійший Патріарх освятив холодноярські прапори і бойові прапори добровольчих батальйонів, які поїдуть на фронт. Також вручив нагороди за служіння Україні і жертовність своєму народові відомим командирам і посмертні під народне скандування: «Герої не вмирають!» – матерям загиблих черкащан.
Багатотисячне зібрання повторювало за 90-річним ветераном УПА присягу воїнів-повстанців: «Присягаюсь до останньої краплі крові, до останнього подиху, вірою і правдою служити українському народові. Якщо ж я порушу цю присягу – нехай впаде на мене кара мого народу і нашого Господа Бога! Клянусь!!!».
Після цього відбувся парад бойових підрозділів на міському стадіоні, а також проводи новобранців полку «Азов» на Східний фронт. На мітингу виступали Олег Тягнибок, Олег Куцин (лідер Донецької «Свободи» і командир «Легіону Свободи»), Дмитро Ярош, комбати «Айдару» та «Азову». Кобзарі і гурти молодих виконавців співали повстанських пісень, козацький рок виконували гурти «Тінь Сонця», «Рутенія» та «Кому вниз».
На цьому святі національної величі витав дух рівності, єдності, спільного бажання жити в мирі, любові і процвітанні. І жодного кинутого папірця, підвищених тонів чи сварок, пияцтва чи бійок. Так збираються однодумці з усієї України, щоб потім дух Холодного Яру, козаків Хмельницького, всіх наших героїв нести в свої міста, домівки і головне – в свої серця.
І повіє новий вогонь з Холодного Яру - і стануть сучасники достойними своїх прародителів, бо пам’ять нації священна, а Україна – непереможна.
Олеся Реута, член ВО «Свобода»

Бійці-націоналісти 4-ї роти 1-ї танкової бригади Іван Данильчук, Сергій Петраускас із сином Янісом, Микола Бабич та боєць ДУК «Правий Сектор» Олена Білозерська
Переглядів: 684 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук