"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2017 » Липень » 17 » Гуляла об’єднана громада
10:00
Гуляла об’єднана громада

На Івана Купала у Парафіївський об’єднаній територіальній громаді відбулися народні гуляння. Люди зібралися просто неба, щоб відпочити, насолодитися теплим літнім вечором та взяти участь у культурному дійстві.
На гостей чекали п’янке поєднання українського духу, урочисте запалювання купальського вогнища, пускання вінків на воду, хороводи тощо. Незабутнє свято для односельців подарували художні колективи Парафіївського, Южненського, Іваницького, Мартинівського будинків культури.
За участі вихованців клубних гуртків відбулася й театралізована вистава «Ой, на Івана та й на Купала». Тут були і Нечисть, і Марена, і Водяник зі своєю свитою. Дійство супроводжувалося купальськими піснями ансамблю «Калинонька» та вітаннями естрадних виконавців Парафіївського БК. Хлопці та дівчата стрибали через запалене вогнище й танцювали навколо нього. Дівчата пускали по воді, сплетені з різнотрав’я, вінки.
Працювала виїзна торгівля, дітки стрибали на батутах та ласували солодкою ватою. Свято завершилося танком учасників гуртка та запалюванням купальського вогнища.
У ніч на Івана Купала народні гуляння відбулися і на березі Петрушівського ставу в Качанівці. Для жителів Петрушівки спільну програму підготували парафіївські та южненські культпрацівники.
Наталія ЄПІФАНОВИЧ
Фото Ірини Куценко
Переглядів: 442 | Додав: lora | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук