"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Вересень » 9 » Гроші за зйомки Ольга Марченко віддала внукам
13:22
Гроші за зйомки Ольга Марченко віддала внукам

18 вересня Ольга Марченко з Припутнів відзначатиме поважний 80-річний ювілей. Літня жінка навіть не сподівалася, що стане героїнею кіно. Минулого місяця на Чернігівщині розпочалися зйомки художнього фільму «Припутні».
– Я не хотіла ніяких зйомок, соромно якось було перед людьми. Але кіношники дуже вмовляли, бо в селі не знайшли нікого підходящого, – розповідає Ольга Марченко. – Було це 21 серпня до обіду, я ще й не снідала. Донька Наташа та внуки з Ніжина саме картоплю у мене вибирали. Вони теж давай вмовляти, от і погодилася. Прибралася у чистий одяг: білу кофту, чорну спідницю, бо з городу ж була. Хотіла як краще, а мені кажуть не таке. Переодяглася в сукню – знову не таке. Олена з їхньої знімальної групи сказала, що треба старий одяг. Дала мені вишневу спідницю з діркою, светр із довгими руками, ще й зимову тілогрійку, на ноги – калоші. Оце в такому й знімали в кіно, десь годину чи півтори.
– А яка ж ваша роль була?
– Я нічого не говорила. Тільки мала сидіти на лавочці біля старої хати й поглядом проводжати машину, яка їхала дорогою. Дивитися треба було доки не зупиниться. Я хотіла, щоб знімали біля моєї хати, а вийшло, що біля сусідчиної – Надії Олійник. Я познайомилася з Дімою зі знімальної групи, він керував, як мені поводитися під час зйомок.
– Чи віддячили вам за зйомки?
– Так, заробила триста гривень, які віддала внукам (сміється).
Про фільм
В Україні розпочали виробництво фільму режисера Аркадія Непиталюка «Припутні». Стрічка стане першим досвідом співпраці Держкіно з одним із лідерів української кіноіндустрії – компанією «Стар Медіа». Автори сценарію – Аркадій Непиталюк та Роман Горбик, продюсери – Юрій Мінзянов і Влад Ряшин. Загальний бюджет картини складає майже 8,6 млн. грн.
У фільмі «Припутні» йдеться про долі трьох жінок – бабусі, доньки та онуки, чиї долі міцно переплетені, а життя складне і самотнє. Режисер Аркадій Непиталюк пояснює, що припутні – це птахи з роду голубів, з якими й порівнюються персонажі фільму. Адже, як і припутні, вони ніде не можуть відшукати свого місця і прижитися.
Наталія ЄПІФАНОВИЧ
Фото автора
Переглядів: 442 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук