"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2015 » Вересень » 28 » Гроші за свиней виплатять. Треба почекати
10:41
Гроші за свиней виплатять. Треба почекати
28 липня в місті розпочався карантин у зв’язку із виявленням африканської чуми свиней. Тоді вилучили та спалили 28 голів хворих тварин із підсобного господарства Ічнянського професійного аграрного ліцею і 16 – у населення. Щойно карантинні заходи завершилися – черговий спалах чуми у Максимівці, де у людей вилучили дев’ять поросят загальною вагою близько 600 кілограм.
За всю вилучену та утилізовану свинину держава зобов’язалася виплатити компенсацію по 24 гривні за кілограм. З обласного бюджету на рахунок міської ради ще 8 вересня надійшло понад 90 тисяч гривень. Однак через банальну паперову бюрократію виплати не розпочалися відразу.
Як повідомили у міській раді, розпочати виплату компенсації просто не було підстав, бо власники утилізованих свиней написали заяви не до міської ради, а до управління агропромислового розвитку РДА, яке не є розпорядником коштів, а лише сприяло надходженню компенсації до міського бюджету. Наразі міськрада не може провести виплати, адже станом на 24 серпня ще два ічнянці не написали заяв на отримання компенсації. За словами секретаря міськради, ті обіцяють це зробити найближчим часом. Саме через відсутність всіх заяв не проводиться засідання комісії, яка має дати добро на проведення виплат.
Скільки часу чекатимуть максимівці на компенсацію – прогнозувати важко. Коштів поки що немає, бо акти для їх отримання Рожнівська сільська рада передала тільки 21 вересня.
Як свідчить загальноукраїнська практика, люди отримують компенсацію, хоча чекати її доводиться довго. Наприклад у селі Крути Ніжинського району чуму виявили 11 жовтня, а вже 11-12 листопада власники вилучених свиней отримали виплати.
Андрій Грудницький
Переглядів: 397 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук