"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2017 » Квітень » 7 » Гроші на освіту та медицину
14:04
Гроші на освіту та медицину
Сільські ради передали районному бюджету 190 тис. 700 грн. для фінансування своїх бюджетних установ: ремонтів, реконструкцій, придбання обладнання та матеріалів.
Значні кошти планується використати на потреби сільських шкіл. Зокрема, Гужівській ЗОШ придбають дров на 85 тис. грн., Бурімській – куплять спортивний інвентар на 10 тис. грн., Рожнівській – на дві тисячі. Останній також мають купити проектор за 12 тисяч гривень. А в Дорогинському НВК три тисячі гривень мають витратити на електропроводку. Крім того, з бюджету розвитку 100 тис. грн. витратять на реконструкцію приміщень котелень та установку твердопаливних котлів у Гмирянській ЗОШ та Дорогинському НВК.
Частину переданих коштів направлять медичним закладам. На придбання запчастин до санітарного автомобіля Гмирянської амбулаторії – 6,5 тис. грн., матеріалів та інвентаря Городнянському ФАПу – 4 тис. грн., придбання пально-мастильних матеріалів для Монастирищенської амбулаторії – 5 тис. грн. Найбільше – 63,2 тис. грн. – вкладуть у капітальний ремонт Дорогинської амбулаторії. У ній планується замінити вікна.

Для поліпшення репродуктивного здоров’я
Упродовж 2017-2019 років у районі вживатимуть заходи щодо поліпшення репродуктивного здоров’я населення. Для цього мають виділяти по 10 тисяч гривень на рік.
Фінансування потрібне для забезпечення акушерського відділення препаратами для надання невідкладної медичної допомоги у разі кровотечі та на закупівлю препаратів для лікування тяжких форм анемії у вагітних.
Крім того, в програмі окремим пунктом значиться придбання контрацептивів для молоді віком 18-20 років та жінок із малозабезпечених сімей. Пункт є – грошей немає. Тож безкоштовних презервативів не буде.

Районні депутати – проти абонплати за газ
28 березня Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) ухвалила рішення про введення з 1 квітня абонентської плати за підключення до системи газопостачання.
Абонплата мала б стати для всіх обов’язковою незалежно від обсягів споживання газу. Лише за сам факт приєднання до газопроводу потрібно було б платити цілий рік близько 90 гривень у місяць.
Ця новація сколихнула суспільство, до керманичів країни посипалися звернення з вимогою відмінити несправедливу абонплату.
З вимогою негайно відмінити рішення НКРЕКП до Президента, Прем’єра та Голови ВР звернулися і депутати нашої районної ради. На сесії 31 березня ініціювала звернення фракція Аграрної партії.
«Це рішення боляче вдарить насамперед по простих громадянах, які і так економно споживають газ, – зазначено у зверненні. – Найбільше постраждають ті абоненти, які сезонно користуються газом - наприклад, використовують його тільки влітку на дачі. Також постраждають ті люди, які мало споживають газу, не мають лічильників і мають велику кількість прописаних осіб на своїй площі. У них плата може зрости у півтора або й більше разів., яким введено щомісячну абонплату за підключення до системи газопостачання. будівництво вуличних газогонів на території 21 населеного пункту Ічнянського району виконувалося за рахунок коштів кооперативів, тобто за кошти жителів населених пунктів району.
Будівництво вуличних газогонів на території 21 населеного пункту Ічнянського району виконувалося за рахунок коштів кооперативів, що створювалися на момент будівництва газогонів ( тобто за кошти жителів населених пунктів району). Майбутні абоненти сплачували дольову участь вуличного газогону від 3 до 10 тисяч гривень; за підключення власного домоволодіння до вуличної мережі газопостачання та підключення газових приладів. Після введення в експлуатацію газогони передавалися на баланс ПАТ «Чернігівгаз», – йдеться у зверненні.
Невдовзі Президент і Прем’єр заявили про неприпустимість запровадження плати за транспортування. 5 квітня комітет ВР з питань будівництва, містобудування і ЖКГ підтримав прийняття постанови, про скасування необґрунтованого запровадження тарифів на послуги розподілу природного газу.
Тариф ніби скасували, але доля його досі лишається незрозумілою. Одні джерела повідомляють про цілковите скасування тарифу, інші – про відміну лише для окремих категорій споживачів.
Крім того, 10 квітня ще має відбутися засідання НКРЕКП, на якому розглядатимуть це питання.
Також повідомляється, що Україна взяла зобов’язання перед МВФ про введення абонплати за транспортування газу. І знову ж таки називаються різні терміни: чи то з липня, чи з вересня. Отож абонентам лишається чекати на квітневі платіжки.
Андрій Грудницький
Переглядів: 406 | Додав: lora | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук