"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2012 » Листопад » 1 » Громадські слухання
17:42
Громадські слухання
Про передачу вулиці Ічнянському МКК

Під час громадських слухань, що відбулися 27 серпня 2012 року в Ічнянській школі мистецтв, учасники зібрання запропонували оприлюднити інформацію щодо порядку передачі частини вулиці Вишневої в користування Ічнянського МКК.
До 2010 року в місті Ічня діяв Генеральний план, розроблений інститутом «Діпромісто» в 1992 році. Даному документу було присвоєно гриф «Для службового користування». Згідно даного плану в районі пушкінського масиву знаходилося державне підприємство – Завод продовольчих товарів, яке в 1995 році було реорганізовано у ВАТ «Ічнянський завод продовольчих товарів». З 2006 року дане підприємство перейменовано у ВАТ «Ічнянський молочно-консервний комбінат», а з 2011 року – ПАТ «Ічнянський молочно-консервний комбінат».
Стрімке зростання виробництва на ВАТ «Ічнянський молочно-консервний комбінат» та значне збільшення інтенсивності руху транспорту на ділянці вул. Вишнева від вул. Солдацької Слави до вул. Пушкіна стало причиною погіршення безпеки руху транспорту та пішоходів на зазначеній ділянці, а також створювало перешкоди подальшому розвитку підприємства. Дане питання було розглянуто 23 жовтня 2009 року на двадцять дев'ятій сесії Ічнянської міської ради п'ятого скликання і прийнято рішення «Про надання дозволу на корегування Генерального плану забудови міста Ічня.
Проект внесення змін до Генерального плану міста Ічня (в частині зміни планувальної структури та функціонального використання території в межах вул. Пушкіна, вул. Вишневої, вул. Комарова) було виконано Державним підприємством Український державний науково-дослідний інститут проектування міст «Діпромісто» станом на травень місяць 2010 року.
Рішенням тридцять шостої сесії Ічняської міської ради п'ятого скликання від 25 серпня 2010 року затверджено «Проект внесення змін до Генерального плану міста Ічня (в частині зміни планувальної структури та функціонального використання території в межах вул. Пушкіна, вул. Вишневої, вул. Комарова) станом на травень місяць 2010 року.
Відповідно до Генерального плану міста із вище наведеними змінами і доповненнями рішенням другої сесії Ічнянської міської ради шостого скликання від 03 грудня 2010 року надано дозвіл на виготовлення проекту землеустрою щодо складання документів, що посвідчують право оренди на земельну ділянку для промислового призначення в м. Ічня (в межах під’їзної дороги до ПАТ «Ічнянський молочно-консервний комбінат»).
Рішенням десятої сесії Ічнянської міської ради шостого скликання від 27 вересня 2011 року затверджено проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки в оренду в м. Ічня в межах під’їзної дороги до ПАТ «Ічнянський молочно-консервний комбінат» та доручено міському голові укласти договір оренди на зазначену земельну ділянку.
Нині земельна ділянка від повороту на вул. Комарова до вул. Пушкіна перебуває в оренді ПАТ «Ічнянський молочно-консервний комбінат».
Зміни до Генерального плану міста Ічня розміщено на офіційному сайті Ічнянської міської ради за адресою www.ichnya.in.ua у розділі «Міська рада – публічна інформація».
Міський голова Григорій Герасименко
Від редакції. З часу проведення громадських слухань минув не один день, і навіть не один тиждень. Але ні в жителів вулиці Пушкіна, ні в жителів вулиці Червоних партизан так нічого й не змінилося: як місили багно, так і нині місять.
Здати в оренду під забудову проїжджу частину – це, по-нашому. Людям тепер стало «краще», адже до цього «… значне збільшення інтенсивності руху транспорту на ділянці вул. Вишнева від вул. Солдатської Слави до вул. Пушкіна стало причиною погіршення безпеки руху транспорту та пішоходів на зазначеній ділянці…». Звичайно, із забудовою дороги стало набагато «безпечніше» і «ближче» добиратися до центру міста багнистими манівцями.
Маємо «радіти» ще й з того, що вулиці Щорса та Пушкіна мають стати ширшими (аж у двічі!), судячи зі змін у плані забудови міста. Мабуть, це зроблять за рахунок перенесення парканів приватних садиб на вул. Щорса, адже нині там і одному автомобілю тісно. Ото людям «таланить»! Отак про них міська рада дбає. Не те що «пушкінцям», де лише асфальт на вулиці зірвали коли каналізацію прокладали.
Добре, що й депутати підтримали проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки в оренду в м. Ічня в межах під’їзної дороги. Умови ж договору оренди, напевно, вигідні.
Може, і собі взяти в оренду якусь дорогу, наприклад, на в’їзді в місто? Потім поставити шлагбаум і брати гроші за проїзд вже як приватною дорогою. А хто платить не схоче, об’їжджатиме. Лісом, хлопці, лісом!
Андрій Грудницький
Переглядів: 665 | Додав: 12345 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук