"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2015 » Грудень » 30 » Григорій Юхименко у сімдесят шість років не хворіє, бо ходить босоніж по снігу
11:53
Григорій Юхименко у сімдесят шість років не хворіє, бо ходить босоніж по снігу

Коли Григорію Юхименку було вісім років, медики виявили, що у нього хворе серце. Лікар прогнозував хлопчику максимум два роки життя. Сьогодні Григорію Григоровичу 76, а почувається, каже, на 55!
Діагноз медиків не став на заваді службі у військово-морському флоті Григорія Григоровича. Та в юнацькі роки, згадує чоловік, бігати було тяжко, задихався, не вистачало повітря. Тож став бігати та моржувати, адже служба проходила на крайній півночі.
– Я вже й не пам’ятаю скільки цим займаюся, але точно – не менше трьох десятиліть, – говорить Григорій Юхименко. Ще два роки тому в ополонці купався, та перестав – син був проти. Боїться, щоб я, бува, собі не нашкодив. А босоніж по снігу ходжу і зараз, щодня до десяти хвилин. Ніяких вправ перед тим не роблю, просто розбуваюся і йду потихеньку. Холод, звичайно, відчуваю, та дискомфорту від того немає. Головне, щоб до та після «процедури» ноги були в теплі та сухими, адже це основне правило здорового організму.
Григорій Юхименко мешкає в Ольшані двадцять років. Приїхав у село з Київщини. Кілька років тому чернігівські лікарі сказали, що серце у чоловіка міцне як у двадцятип’ятирічного юнака.
– Ще займаюся спортивною ходьбою, – продовжує Григорій Юхименко. Кожного ранку долаю 8-10 кілометрів. Можу й на потяг пішки сходити до Сезьок (Авт. – навпростець не менше шести кілометрів). Зазвичай на прогулянку витрачаю 2-2,5 години. Після таких походів зовсім не важко працювати, організм від того не стомлюється, бо вже звик.
Головне, що я ніколи не хворію на застуду, взимку навіть не чмихаю. Хіба що влітку докучає алергія. Якось мені стало погано в електричці, лікарі діагностували мікроінсульт. Медичні препарати я відмовився приймати – і вже за три дні почувався добре.
Із власного досвіду можу сказати, що найефективніша для організму – ходьба задки наперед. Подолавши таким чином 100 метрів, людина отримує навантаження як від проходження одного кілометра. Полюбляю й на лижах покататися. На них можу запросто пройти кілометрів 15-20. Щоправда, роблю це тільки по замерзлому ставку, перетинаючи його по кілька разів. Коли переїхав до села, люди довго вважали мене диваком та сміялися, та вже звикли.
Андрій Грудницький

Фото автора

На фото: Григорій Юхименко босоніж вийшов проводжати гостей. Надворі було три градуси морозу, а під ногами чоловіка танув передноворічний сніг і йшов пар.
Переглядів: 436 | Додав: lora | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук