"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Липень » 22 » Господині на замітку
13:29
Господині на замітку
Малосольні огірки за 3 години
1 кг огірків, 3 зубки часнику, кілька гілочок кропу, 4-5 листочків чорної смородини, 2 ч. ложки солі (без гірки).

Щоб швидко приготувати малосольні огірки в пакеті, бажано вибирати молоді і дрібненькі огірочки. Огірки гарно помити і зрізати з обох боків кінчики. Подрібнити кріп, листя смородини та часник.
Огірки, часник і зелень скласти в поліетиленовий пакет, засипати сіллю і зав'язати, випустивши зайве повітря. Гарненько потрясти і перемішати вміст пакету, але так, щоб він не порвався. Для надійності і герметичності покласти огірки ще в один пакет, помістити у глибоку тарілку і поставити у холодильник на 6-8 годин (або на ніч).
Періодично, не відкриваючи пакетів, струшуйте і перемішуйте в них огірки. Чим активніше і частіше ви це робитимете, тим швидше малосольні огірки в пакеті будуть готові до вживання. А якщо ви згадуватимете про огірки щопівгодини, то вони "поспіють" вже за три години.

Салати на зиму: Консервована спаржева квасоля з овочами
4 кг спаржевої квасолі,1 кг болгарського перцю,1 кг помідорів; 2 склянки олії, 2 ст. ложки 70%-ї оцтової есенції,1 ст. ложка цукру,1 ч. ложка чорного меленого перцю, 3 ст. ложки солі.
Овочі почистити і нарізати невеликими шматочками. Помістити в каструлю, посолити, поперчити, додати цукор, перемішати, залити олією і поставити на вогонь. Довести до кипіння і варити, періодично помішуючи, 40 хвилин. Наприкінці варіння влити оцтову есенцію, перемішати, розкласти у стерильні банки і закатати. Перевернути банки, вкутати ковдрою і залишити до повного охолодження.

Маринований часник на зиму з буряком
Очищені зубчики часнику – 1 кг, буряк столовий – 1 шт., води – 1 літр, солі – 2 ст. ложки, цукор – 2 ст. ложки, гвоздики -2 шт, перець горошком за смаком,лавровий лист – 1 шт, оцет 9% – 3 ст. ложки
Часник розбираємо на зубки і ошпарюємо окропом, складаємо в банку. Тремо на тертці буряк, заливаємо окропом, суміш доводимо до кипіння. Забарвлену воду зливаємо, додаємо туди всі спеції і заливаємо у банку з часником. Накриваємо кришкою і ставимо на стерилізацію. Літрові банки 20 хвилин, півлітрові 15 хвилин.

Оцет і оцтова есенція замінять один одного

Що робити, якщо для заготовок потрібна оцтова кислота, а у вас вдома є лише столовий оцет, чи навпаки? Ці рідини запросто замінять один одного, головне – знати пропорції.
Щоб отримати столовий оцет 70%-ної оцтової кислоти, потрібно дотримати наступні пропорції: 9%-ний оцет — 1 ложка кислоти на 7 ложок води; 6%-ний оцет — 1 ложка кислоти на 11 ложок води; 3%-ний оцет — 1 ложка кислоти на 20 ложок води. І навпаки, можна отримати з столового оцту 70%-ву оцтову кислоту, але при цьому потрібно зменшити кількість води, зазначену у рецепті, майже на стільки, скільки оцту ви додаєте. Формули розрахунку прості:
1 ложка кислоти = 8 ложок 9%-ного оцту – 7 ложок води;
1 ложка кислоти = 12 ложок 6%-ного оцту – 11 ложок води;
1 ложка кислоти = 21 ложки 3%-ного оцту – 20 ложок води.
Переглядів: 490 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук