"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2013 » Квітень » 30 » Господині на замітку
13:13
Господині на замітку
Секрети щедрих врожаїв
При садінні картоплі покладіть у кожну ямку по жмені цибулиння або ж киньте кілька горошин – і дротяник не пошкодить бульби.
Щоб зібрати два-три врожаї зелені (кріп, петрушка, селера та ін.), рослини, коли вони досягнуть висоти 15-20 см, зрізають на висоті 5-6 см від поверхні грунту, щоб не пошкодити точку росту, рясно поливають і підживлюють.
Молодою кукурудзою будете смакувати аж до заморозків, якщо її сіяти у кілька строків – початок, середина і кінець травня.
Для підвищення врожайності та стійкості проти хвороб проводьте позакореневе підживлення городніх культур марганцем, бором (5 г марганцівки, 10 г борної кислоти на 10 л води). Обприскування проводять у такі строки: помідори – перша квіткова кисть, масове цвітіння, плодоношення; капуста – при 5-6 листках, при формуванні голівки; огірки – при 4-5 листках, масовому цвітінні, на початку плодоношення; буряки, морква, цибуля, редиска, редька – у період наростання зеленої маси, під час утворення коренеплодів і цибулин; картопля ранніх сортів – до початку цвітіння; картопля пізніх сортів – під час цвітіння.
Щоб прискорити ріст коренеплодів моркви, буряків, на початку їх формування внесіть на грядку деревний попіл (1 склянка на погонний метр).
Щоб кущі баклажанів плодоносили довго, не допускайте дозрівання (побіління) навіть одного плоду – це порушує продуктивність куща.
Бобові і все крупне насіння не треба замочувати перед висіванням – це знижує його схожість. Краще полийте борозенки, потім покладіть у них насіння, загорніть вологою землею, злегка ущільніть і замульчуйте – сходи гарантовані.
Полив грунту перед висіванням насіння крутим окропом (10 л на 1 кв. м) або розчином марганцівки (5 г на 10 л води на 1 кв. м.) сприятиме знищенню шкідливих бактерій.
Переглядів: 476 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук