"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2017 » Лютий » 10 » Госпітальних округів буде чотири
15:14
Госпітальних округів буде чотири
Шість, п’ять, сім, чотири. Саме в такому порядку то збільшувалася, то зменшувалася кількість госпітальних округів у проектах. До останнього було незрозуміло, до котрого з них мала увійти Ічнянщина.
Улітку минулого року на одній з обласних нарад голова Чернігівської ОДА Валерій Куліч заявляв про утворення в області шести госпітальних округів. Ближче до осені обласні чиновники «згубили» один округ.
Наприкінці грудня оголосили, що область поділять на сім госпітальних округів: Чернігівський, Корюківський, Менський, Бахмацький, Прилуцький, Ніжинський та Бобровицький. Згідно з цим варіантом Ічнянський район мав увійти відразу до Ніжинського та Прилуцького округів. На схематичній мапі їх межі в акурат провели по залізничній колії та по контурах лісів – ніби карта розпаювання земель. Таким чином передбачалося утворення регіонального округу №5 у складі медичних закладів Прилук, Варвинського, Ічнянського, Прилуцького, Срібнянського районів. Сюди, мали потрапити Мартинівка, Рожнівка, Парафіївка, Южне, Тростянець, Бережівка, Іваниця, Гмирянка та Вільшана. Решта згідно плану мала відійти до регіонального округу №6 у складі медичних закладів Ніжина, Ічнянського та Носівського районів. Цей проект представили у Києві і його навіть нібито схвалили, при цьому повернувши на доопрацювання проекти з кількох областей.
А вже 27 січня голова ОДА Валерій Куліч в ефірі обласного радіо повідомив, що округів буде чотири. Тоді ніхто, навіть самі лікарі, в це не повірили. Реакції на кардинальне зменшення кількості округів не було, тож 7 лютого під час чергового брифінгу в ОДА начальник управління охорони здоров’я ОДА Петро Гармаш представив остаточний варіант поділу Чернігівщини на госпітальні округи: їх має бути чотири з центрами у Чернігові, Корюківці, Ніжині та Прилуках. До останнього має повністю увійти весь Ічнянський район разом із Варвинським, Срібнянським і Талалаївським.
Що буде з нашою районною лікарнею? План розвитку створених медичних округів розроблятиме госпітальна рада — дорадчий орган, до складу якого увійдуть представники міст обласного значення, районів, ОТГ, пропорційно до чисельності населення. Ця рада має встановити оптимальний розподіл функцій між учасниками госпітального округу, визначити види та обсяг медичної допомоги. А також створити перелік перспективних закладів охорони здоров’я округу, чиї потужності пропонується розширити або реорганізувати чи перепрофілювати відповідно до вимог МОЗ, а також обґрунтувати необхідність відповідних інвестицій. Під час брифінгу наголосили, що досвід та авторитет фахівців районних лікарень обов’язково врахують під час реорганізації мережі медичних закладів.
Андрій Грудницький
Переглядів: 477 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук