"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2015 » Вересень » 7 » Горе – не ця нажива
10:22
Горе – не ця нажива
Кролівники-любителі мене зрозуміють. Коли підростає молодняк, з’являється безліч турбот. Ламаєш собі голову над тим, як тих кроликів краще розмістити, чим прогодувати. Але найголовніша проблема – уберегти молодих тварин від різних хвороб та від загибелі.
Як і всяку живність, кролів підстерігає нині багато захворювань, найголовніші з них – міксоматоз та вірусна геморагічна хвороба (ВГХК). На щастя, нині у ветеринарних аптеках дбайливий господар може придбати ефективну вакцину.
Ще кілька років тому одним із головних центрів лікування домашньої живності в Ічні та районі була ветаптека при аптеці Володимира Комарова на центральній площі міста. Усі проблеми стурбованих відвідувачів легко й за помірну ціну вирішувала привітна лікарка Галина Іванівна. Щоб дати ефективну пораду, нерідко користувалася медичною літературою, яку завжди тримала під рукою.
Ця аптека працює й зараз, і пані Галина на своєму місці, але черги до неї різко зменшилися, тому що в неї з’явився конкурент – Анатолій Кмета, який відкрив свій ветеринарний кіоск на центральному ринку Ічні. За рекомендацією друзів подався до нього і я. Попросив свіжу вакцину від ВГХК, бо вже був травень. Він порадив скористатися тією, що була на той час у продажу – дійсна до VІІІ місяця 2015 року. Я подумав і відмовився, бо вона не здалася мені надійною. Вирішив перечекати кілька тижнів, коли завезуть свіжу.
Коли за два тижні (а це вже був початок червня) я знову навідався до Кмети з тим же питанням, чи є свіжа вакцина від ВГХК, відповідь була лаконічною: є. Я повірив у добросовісність ветеринара, окуляри не вдягав і в написи на флаконах не вчитувався. Проколов усіх кроликів у той же день з допомогою дружини. Флакони не викидав.
Кролі мої ще цілий місяць росли й нормально харчувалися. Уявіть собі мій стан, коли ясним ранком уже в липні я поніс їм, як завжди, свіжої травички – а вони лежать і не дихають.
Після пережитого стресу й випитих ліків трохи прийшовши до тями, я взяв ті злощасні флакони і не повірив очам: «Комбінована вакцина, дійсна до VІІІ. 2015». По-перше, та сама, термін дії якої закінчувався, а по-друге, комбінована – це ВГХК плюс міксоматоз! Я її не просив, бо від міксоматозу проколов тих кролів раніше.
Зробивши висновок, що головне для ветеринара Анатолія Кмети – не здоров’я тварин, а власна нажива, я подався до нього, щоб повідомити про наслідки його нечесної торгівлі. Продавець став вимагати від мене довідку, від чого загинули кролі. Таку довідку мені виписали в центральній ветлікарні після розтину загиблого кролика. Результат – кролі загинули від крововиливу, тобто від геморагічної хвороби. Вакцина не подіяла! Дізнавшись про це, Кмета простяг до мене руки з погрозою і запропонував подавати в суд.
Хочу звернутися до громадськості: може, хтось іще постраждав від недобросовісності ветеринара Анатолія Кмети, давайте подавати на суд разом! Свої координати залишаю в редакції.
Микола Чумак, пенсіонер.

Щоб прояснити ситуацію, ми звернулися до ветеринара Анатолія Кмети. Він пам’ятає про цей випадок, але вступати в полеміку з ображеним пацієнтом не збирається, тому що своєї вини не визнає. Навпаки, лікар ветеринарної медицини з вищою освітою і 26-річним стажем роботи впевнений, що продав якісний товар, термін придатності якого закінчувався за два місяці. Інша справа, говорить він, що деякі ліки потребують зберігання при певній температурі. Для цього в кіоску є холодильник, а покупцям товар упаковується в кілька пакетів з додаванням шматочків льоду. Якщо умови зберігання ліків порушуються самими покупцями, то продавець не несе відповідальності за результат лікування. За три роки роботи у ветеринарному кіоску, за словами Анатолія Кмети, траплялися різні випадки, але він завжди старався всім допомогти, дбаючи про добру репутацію:
– Я не приїхав звідкись, щоб ухопити шмат і втекти. Я тут ріс, учився, живу, працюю, і мені не байдуже, що про мене скажуть люди. Якщо суд визнає мене винним… Що ж? Тоді й поговоримо.
Наталія Черненко
Переглядів: 492 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук