"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2015 » Грудень » 4 » Головою районної ради став голова райдержадміністрації
15:18
Головою районної ради став голова райдержадміністрації
Минулої п’ятниці, 27 листопада, 34 депутати районної ради отримали депутатські мандати та офіційно приступили до роботи. Віктор Кияновський та Юрій Болоховець відмовилися від депутатського мандата районної ради на користь обласної і їх місце, згідно зі списком, зайняли Олександр Кутовий та Олена Карпець.
Головною подією цієї сесії стало обрання голови районної ради. Серед кандидатур були: Григорій Герасименко (БПП «Солідарність»), Олександр Сліпець (БПП «Солідарність») та Ганна Шадура («УКРОП»). Шляхом таємного голосування із 33 депутатів, які взяли в ньому участь, за кандидатуру Григорія Герасименка, проголосували 23, Олександра Сліпця – сім, Ганни Шадури – два, один депутат не підтримав жодного кандидата.
Таким же таємним голосуванням відбулося обрання і заступника голови районної ради. Згідно із законом, Григорій Герасименко запропонував кандидата на посаду – Миколу Небеського («Радикальна партія Олега Ляшка). Із 32 депутатів, які взяли участь у голосуванні, 24 проголосували «за», вісім – не підтримали кандидатуру.
Затвердивши керівний склад районної ради та склад районних комісій, депутати зробили триденну перерву у засіданні, провівши друге пленарне засідання першої сесії сьомого скликання у вівторок, 1 грудня. Порядок денний включав затвердження розміру заробітної плати, надбавок та розміру премій для голови районної ради та його заступника, внесення змін до районного бюджету та програми соціального захисту учасників АТО.
Відповідно до затверджених змін, у комплексній соціальній програмі тепер передбачено безкоштовне харчування дітей учасників АТО та дітей сімей загиблих учасників АТО в дошкільних та загальноосвітніх закладах району за рахунок коштів місцевих бюджетів на суму вартості харчування за один діто-день. Раніше право на безкоштовне харчування мали лише діти 1-4-х класів.
Внесли депутати зміни і до районного бюджету, розподіливши майже 1,4 мільйони гривень, отриманих за рахунок перевиконання районного бюджету. Ці кошти підуть: на виплату заробітної плати працівникам бюджетних установ – 747 914 грн.; за спожиті установами соціальної сфери та районним трудовим архівом енергоносії – 218 500 грн.; для погашення заборгованості відділом освіти з інших послуг за 2014 рік – 35 160 грн.; на погашення заборгованості установам освіти та охорони здоров’я за витрати на відрядження за 2013-2014 роки – 300 962 грн. Крім того, 91 809 грн. направлено на реконструкцію існуючої прибудови до приміщення Ічнянського краєзнавчого музею для подальшого встановлення там твердопаливного котла.
Виникло на сесії і кілька дискусійних питань. Зокрема, Віктор Іващенко (ВО «Батьківщина») негативно висловився щодо фінансування бюджетних установ із районного бюджету, оскільки це мало б робитися із державного. За його словами, районні кошти доцільніше було б направити на розвиток району. Також він запропонував зменшити розмір преміювання заступнику голови районної ради із 50 до 10%. Пропозицію щодо премії було взято до уваги, однак більшість депутатів її не підтримала. Що ж стосується коштів із держбюджету на виплати заробітних плат, то голова районної ради Григорій Герасименко запропонував Віктору Іващенку спільно попрацювати над цим питанням.
Переглядів: 450 | Додав: lora | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук