"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2015 » Листопад » 6 » Головні пріоритети у роботі Оксани Андріанової – дороги та освітлення
14:37
Головні пріоритети у роботі Оксани Андріанової – дороги та освітлення
25 жовтня громада міста вперше обрала своїм очільником жінку: переможцем перегонів стала сорокадев’ятирічна Оксана Андріанова. Новообраний міський голова дала перше інтерв’ю та розповіла про перші кроки на новій посаді.
– Оксано Юріївно, як вам спалося у день виборів, хвилювалися?
– Спалося, як і зазвичай, – спокійно. Не хвилювалася, мабуть, тому, що в цю роботу повністю занурилася ще з травня, коли прийшла працювати у міську раду заступником мера. Змінилася лише посада.
– Чи очікували, що вас підтримає більшість? Як вважаєте, чому ічнянці голосували саме за вас?
– Коли подавала документи на участь у виборах, знала, що зможу принести користь громаді. Але стовідсоткової впевненості, що оберуть саме мене, не було. Я дуже вдячна виборцям, які віддали за мене свій голос. А чому люди проголосували за мою кандидатуру, краще запитати в них. Їм видніші мої плюси і мінуси як працівника та людини.
– З чого почнете свою роботу?
– Головне – зробити якісні дороги й освітлення, замінити зношені водогони. Це ті питання, з якими люди приходять найчастіше. На сьогодні розроблена проектна документація щодо ремонту кількох вулиць міста. У планах – освітлення віддалених від центру вулиць із встановленням сучасних ламп. Планується розчищення ставків від зарості. Конкретизувати поки що не буду, адже все у процесі роботи. Краще робити більше справ, ніж говорити.
– Хто буде вашим заступником? Чи спробуєте обійтися без нього, як, наприклад, його немає у голови районної ради?
– Заступник, кандидатуру якого з мого подання мають затвердити депутати, буде обов’язково. Необхідно зібрати команду в повному складі, яка ітиме до однієї мети. Не принципово – буде це чоловік чи жінка. Все залежатиме від ділових якостей та бажання працювати.
– Чи змінюватиметься склад виконкому?
– Так. Склад буде змінений і погоджений із депутатами. До нього обов’язково увійдуть представники комунальних підприємств і люди, які своїми думками та діями зможуть принести користь громаді, працюючи не всупереч, а згідно з чинним законодавством.
– Цього року міська рада посіла перше місце в щорічному обласному конкурсі серед кращих територіальних громад Чернігівщини і виграла 120 тисяч гривень. Ще при колишньому меру Олександру Рутченку їх направили на будівництво сучасного платного туалету з водою та опаленням. Яка доля цього проекту?
– Із будівництвом виникли технічні труднощі. Мали намір звести туалет за колишнім кінотеатром. Але з’ясувалося, що поряд проходить високовольтна лінія. Відтак будівництво там заборонене. Аналогічна ситуація – й щодо будівництва на місці старого туалету біля станції юних техніків. Потрібне таке місце, щоб поряд були комунікації, аби здешевити роботи на їх підведення. Будемо вести переговори із РЕМом, можливо, електролінію вдасться перемістити на кілька метрів.
– Якою буде ваша політика щодо оцінки вартості землі?
– Було б добре, якби збільшилося наповнення бюджету. Із іншого боку потрібно розумно підходити до цього підвищення, щоб не вийшло так, що підприємцям доведеться тягнути на собі міський бюджет. Та все ж сподіваюся, що у співпраці з новим депутатським корпусом та виконкомом вдасться виробити рішення, яке задовольнить усі зацікавлені сторони.
Андрій Грудницький
Переглядів: 458 | Додав: lora | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук