"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2015 » Грудень » 10 » Голова Держказначейства: бюджети перевиконуються, платежі проводяться
15:39
Голова Держказначейства: бюджети перевиконуються, платежі проводяться

4 грудня на Ічнянщині побувала з робочим візитом голова Державної казначейської служби України Тетяна Слюз: ознайомилася з умовами праці фахівців районного управління казначейської служби та провела робочу нараду з колективом.
Під час наради обговорювалися питання оптимізації роботи органів Казначейства, запровадження з 1 січня 2016 року централізації обслуговування державного бюджету за видатками, поетапний перехід на електронний документообіг.
Окремий акцент голова ДКСУ зробила на перевагах застосування усіма учасниками бюджетного процесу системи дистанційного обслуговування клієнтів з використанням електронно-цифрового підпису через програмно-технічний комплекс «Клієнт Казначейства – Казначейство».
Також звернула увагу присутніх на основні аспекти формування місцевих бюджетів за умов децентралізації влади, можливості отримання на місцях медичної, освітньої субвенції та стабілізаційної дотації, а також розміщення коштів місцевого самоврядування на вкладних і депозитних рахунках в установах державних банків.
На зустрічі були присутні заступник начальника головного управління Державної казначейської служби України в Чернігівській області Людмила Ридзель та голова Ічнянської РДА Григорій Герасименко.
– Пані Тетяно, з якою метою відвідуєте регіони? – запитала я у Тетяни Слюз.
– Я їжджу по всій Україні. Спілкуюся не тільки з казначеями, а й розпорядниками бюджетних коштів, головами обласних та районних держадміністрацій, мерами міст. Центральна влада повинна розуміти низові органи, тому що владу формує народ знизу.
– Щось зміниться в роботі районного управління в умовах децентралізації влади?
– Казначейська служба як виконувала, так і виконуватиме свої повноваження в тих населених пунктах, де вони зараз знаходяться.
– Чи своєчасно казначейська служба проводить операції щодо виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ?
– Платежі проводимо ритмічно. Великі зміни у Бюджетному кодексі посприяли тому, що дохідна частина бюджету перевиконується як державним, так і місцевими бюджетами.

Наталія ЄПІФАНОВИЧ
Фото автора

Голова Державної казначейської служби України Тетяна Слюз демонструє, як відбувається накладання електронного підпису та електронної печатки із застосуванням карт-рідера.
Переглядів: 430 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук