"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2017 » Червень » 19 » Гмирянський «Міцний кулак» – у п’ятірці кращих
10:43
Гмирянський «Міцний кулак» – у п’ятірці кращих

21-25 травня команда Гмирянської школи «Міцний кулак» представляла Ічнянщину на обласному етапі Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Із тридцяти трьох команд Чернігівщини виборола п’яте місце.
У грі брали участь вісім учнів з 9-11 класів Гмирянської ЗОШ, серед них і три дівчини. До змагань команду готували вчителі: інформатики – Ігор Кізуб, фізичної культури – Олександр Лисиця та педагог організатор Оксана Кубрак. Вправно керував юними козаками ройовий Олександр Рак.
На території табору «Юний турист» у селі Количівка команди-учасниці розгорнули свої намети. Тут все по-справжньому, по-козацьки, як і подобається джурам: дисципліна, нічліг, польова кухня, комендант. Кожен рій готував їжу самостійно.
Після жеребкування, джури змагалися в конкурсах: «Впоряд», «Теренова гра», «Таборування», «Ватра», «Туристсько-спортивна смуга перешкод», «Відун». Також мірялися силою у перетягуванні линви, надавали первинну долікарську допомогу, стріляли із пневматичної зброї і штовхали гирі.
Під час змагань діти занурилися в атмосферу козацтва, відчули справжній запал та волю до перемоги. Місця роїв у загальному заліку визначалися за найменшою сумою місць у кожному заліковому виді програми. Гмирянська команда була найкращою у стрільбі із пневматичної зброї (набрала 125 балів зі 150 можливих) і здобула кубок та грамоту Чернігівської обласної організації товариства сприяння обороні України. За перемогу у конкурсі «Таборування» отримала грамоту управління освіти і науки Чернігівської ОДА. У творчо-мистецькому конкурсі «Ватра» та «Туристсько-спортивна смуга перешкод» посіла другі місця. Обов’язковим, але не заліковим був конкурс-звітів про виконання домашнього завдання «Добре діло», за що їх теж відзначили подякою обласного управління освіти і науки.
– Найважче для команди було перетягування линви, – говорить Ігор Кізуб. – На відміну від інших роїв, разом із хлопцями линву довелося тягти і десятикласниці Ірині Мотренко. Змагалися з командою Новгород-Сіверська.
Закінчилася гра урочистим маршем команд та нагородженням на центральній площі Чернігова.
Для участі в районному та обласному етапах гри «Сокіл» («Джура») спонсорську допомогу гмирянській команді надали депутати: обласної ради – Віктор Кияновський, районної ради – Олександр Мащенко, сільської ради – Олег Воронько, а також керівники: ПП «Гмирянське» – Микола Гнойко, підприємства «ЕКОТАРА» – Володимир Гмиря, Щурівського фермерського господарства – Іван Котко, підприємці – Юлія Пашук та Тетяна Кубрак.
Наталія ЄПІФАНОВИЧ
Фото Ігоря Кізуба
Переглядів: 513 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук