"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2017 » Січень » 27 » Гімназистів відразу евакуювали, як тільки почули запах диму
14:16
Гімназистів відразу евакуювали, як тільки почули запах диму

Навчання у гімназії 24 січня закінчилося тільки-но розпочавшись: на першому уроці. У закладі розповсюджувався дим, різкий запах якого відчули учні та вчителі. Усі 320 гімназистів були оперативно евакуйовані.
Як розповіла директор навчального закладу Людмила Троян, дим йшов із підвального приміщення, де розміщувалася електрощитова. Він швидко розповсюджувався навчальним закладом. Зникло світло. Терміново довелося зупинити навчання та вивести дітей. Ми ще не знали, чи горить щось, чи ні. Було багато диму. Для нас головне, щоб діти були у безпеці.
Усі працівники закладу оперативно евакуювали школярів у приміщення спортивної школи, яке розташоване найближче до гімназії. Треба було швидко залишати задимлений заклад, тож верхній одяг у багатьох школярів зостався у роздягальні, яка й знаходиться у підвалі.
Відразу відчинили вікна. Старші гімназисти повернулися за речами, які працівники закладу знесли в актову залу, і розходилися додому. Найменших забрали батьки. Про те, що сталося їх повідомили вчителі.
Вогнеборці відразу прибули на місце події. Вони перевірили кожне приміщення, чи, бува, не залишилася там дитина. Причиною задимлення, зі слів провідного інспектора Ічнянського РВ УДСНС Назарія Бобошка, стало коротке замикання електромережі центральної щитової без подальшого горіння.
Начальник відділу освіти Світлана Нагорна, говорить, що внаслідок перепадів напруги горіла щитова. Хвилин через двадцять приїхала бригада та знеструмила заклад, навіть не зайшовши в електрощитову і не подивившись, що там сталося.
Головний диспетчер РЕМу Сергій Накоренко так прокоментував:
– Ймовірно, на щитку зібрався пил або ослабли контакти, з часом таке буває. Тож і виникла проблема. Близько тринадцятої години світло у гімназії відновили. Щиток і лічильник знаходяться на балансі відділу освіти. Там повинен бути працівник, який відповідає за електрогосподарство, тож те, що сталося – не вина РЕМу.
На подвір’ї купчилися діти. Вони не поспішали додому – роздивлялися пожежну машину, яка стояла біля центрального входу гімназії. Кажуть, що не злякалися диму. А ще раділи, що того дня відмінили уроки. Навчальний процес продовжився уже наступного дня, 25 січня. Щоправда, уроки були скорочені, бо не працювала їдальня. Також класні керівники розповіли учням про надзвичайні ситуації, причини їх виникнення та заходи запобігання.
На щастя, все обійшлося. Ніякої загрози життю та здоров’ю дітей немає, хіба що трохи змерзли, поки бігали без одягу.
Світлана Цюпка
Фото автора
Переглядів: 479 | Додав: lora | Рейтинг: 4.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук