"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2018 » Березень » 15 » Герої живуть серед нас
15:46
Герої живуть серед нас

Що ми знаємо про героїв? Книжковий образ героїзму, який нам закладався ще у ранньому дитинстві, складається з ідеалізованого багатьма поколіннями набору чеснот. Однак, ніхто з нас не ідеальний. Героями людей робить саме прагнення слідувати правильному шляху.
Героїзм – це відчайдушні і самовіддані вчинки людей, які захищають Батьківщину і своїх рідних; це щира жертовність на благо чогось вищого; постійна боротьба, не зважаючи на те, як нам важко; вміння бути людиною попри те, як сильно життя робить нам боляче.
Задумайтесь, як багато подібних людей навколо вас? Воїни АТО, що захищають всіх нас від жаху неоголошеної війни. Ветерани, які бачили війну, що відгриміла 73 роки тому. Воїни-інтернаціоналісти, які волею обставин відчули всю гіркоту боїв на території інших країн. Небесна Сотня – ті самі 106 воїнів – уособлення істинного героїзму, які поклали початок звільненню України. Професіонали своєї справи, робота яких – рятувати інших людей. А також паралімпійці, які стали спортивним надбанням країни і черговим зразком непохитності людського духу.
Усі ці люди роблять нас кращими, безоплатно даючи нам усвідомлення того, що героїзм можливий не тільки на сторінках книжок. Примітно, що мало хто з них вважає свої вчинки гідними загальної уваги і звеличення. Що абсолютно не справедливо, адже їхній внесок у розвиток нашої країни і всього суспільства просто неоціненний. Усі вони скромні, але щирі і відкриті. Я вважаю, що Батьківщина має знати своїх героїв.
Нещодавно у Дружбинській загальноосвітній школі провели виховну годину під назвою «Герої живуть серед нас». Вона несла у собі той основний мотив, який в будь-які часи повинен займати передове місце у виховній програмі кожного освітнього закладу.
Хочу окремо відзначити важливу роль учителів в організації заходу. Це вчитель математики і головний ідейний натхненник – Людмила Селюх; педагог-організатор Олена Савченко та заступник директора з виховної роботи Станіслав Хільчевський.
Гостем школи стала неймовірна людина, непідробний зразок героїзму – Володимир Сапсай. Учасник антитерористичної операції. Ветеран нинішньої, ще незавершеної війни зі східним агресором. Завжди приємно згадати ті часи, коли він, будучи водієм мого шкільного автобуса, охоче допомагав і словом, і ділом. Згадати важливі життєві поради, яким я слідую і сьогодні. Він – явний приклад того, що найкращі люди завжди знаходяться поруч із нами. Такі, як Володимир, доводять нам, що людина стає сильною, проходячи крізь випробування і допомагаючи іншим. Вони до останнього зберігають віру, борються і перемагають.
Оговтавшись від бойового поранення, Володимир Сапсай продовжує свою роботу у школі. Покликання героя – подавати приклад і бути сподвижником правого діла. Місія школи – виховувати націю героїв. Підростаючому поколінню надзвичайно важливо не тільки дізнаватися про героїв зі сторінок книг, скільки бачити їх перед собою.
Сергій Черницький
Переглядів: 553 | Додав: lora | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук