"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2017 » Січень » 13 » Гайда об’єднуватися
15:11
Гайда об’єднуватися
У понеділок жителі міста на громадських слуханнях підтримали ініціативу міського голови щодо створення в районі ще однієї об’єднаної громади з адміністративним центром в Ічні. За відповідне рішення проголосували 249 зареєстрованих на зборах ічнянців, двоє утрималися, один – «проти».
До Ічнянської громади будуть запрошені жителі Андріївської, Бакаївської, Більмачівської, Будянської, Бурімської, Гмирянської, Городнянської, Гужівської, Дорогинської, Заудайської, Івангородської, Іржавецької, Крупичпільської, Монастирищенської, Ольшанської, Припутнівської, Рожнівської, Сезьківської, Ступаківської, Хаєнківської та Щурівської сільських рад. Найближчим часом вони повинні вирішити майбутнє сільських рад. Можливо хтось вирішить приєднатися до Парафіївської ОТГ або залишитися «одноосібником». У багатьох сільських бюджетах є перехідні залишки від 100 тисяч до кількох мільйонів, тож віддавати гроші з села до спільного казана можуть захотіти не всі.
Не визначеною залишається доля Тростянця, Верескунів та Бережівки. За словами голови районної ради Григорія Герасименка, позиція Бережівського голови Олександра Кравця така: «бути останнім, хто піде до будь-якої громади». А от у Тростянці і Верескунах ніби й не проти стати частиною Ічнянської ОТГ. От тільки об’єднуватися можуть лише з прилеглими громадами. Найближча – Парафіївська, а туди йти не хочуть. Через це, на думку Григорія Герасименка, має бути одна громада в межах Ічнянського району з населенням понад 20 тисяч. У цьому разі є перспектива. Однак створення єдиної ОТГ з приєднанням вже створеної об’єднаної громади нині законодавчо неможливо.
Андрій Грудницький
Переглядів: 477 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук