"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2017 » Липень » 14 » «Фортуна» фестивалила у Болгарії
13:57
«Фортуна» фестивалила у Болгарії

У Болгарському місті Приморсько відбувся ювілейний ХV міжнародний фольклорний фестиваль. Яскраве музичне свято зібрало творчі колективи з понад тридцяти європейських країн. Мистецтво нашої України вже вдруге представляли й танцюристи з Ічнянщини. На гастролях побував хореографічний дитячий колектив «Фортуна».
До виступу Марину Горбаченко, Яну Олешко, Вікторію Салко, Анастасію Гордієнко, Аліну Куліш, Катерину та Віталія Гордійків підготував ніжинський хореограф Валерій Кирилюк.
Зворушив серця присутніх знаменитий гопак, яким розпочався гала-концерт. Ічнянські танцюристи виконали його разом із земляками з Куликівщини.
Під час вечора дружби ічнянці разом з івано-франківцями представляли традиційні українські страви: борщ, вареники з сиром та вишнями. На майстер-класах навчали національному танцю. Також з болгарами, росіянами, казахами співали «Червону Руту» та «Ой, на горі два дубки».
За сім днів фестивалю колектив «Фортуна» познайомився із представниками багатьох країн, їх звичаями та творчістю. Додому наш колектив віз почесну відзнаку – ювілейний кубок та грамоту.
Світлана Цюпка
Фото Олександри Фесенко: «Фортуна» з танцюристами з Куликівщини (нижній ряд)
Переглядів: 429 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук