"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2015 » Березень » 13 » Епідемії грипу немає, але хворих чимало
15:07
Епідемії грипу немає, але хворих чимало
Темп сучасного життя не дозволяють нам «спокійно похворіти». Гостра респіраторна вірусна інфекція (ГРВІ), а в побуті – застуда, тепер, як і головний біль, увійшла в наше життя під грифом «несерйозних хвороб» – через неї не йдуть на лікарняний,не поспішають до лікаря і не надають належної уваги лікуванню. Переносимо, як то кажуть, «на ногах», а потім починаємо лікувати ускладнення, що виникли. Куди серйозніша справа з грипом.

У минулому номері ми писали, що кількість захворювань на грип та ГРВІ зменшується, й очікували, що за вихідні вони відступлять. І хоча ситуація в районі стабільна та тенденції до підвищення порогу простудних захворювань немає, завідувач поліклінічного відділення Ічнянської ЦРЛ Віра Кичай зазначила, що пацієнти продовжують звертатися з ознаками простудних захворювань, тобто хворих чимало. У цей період року їх зазвичай буває більше. Якщо в Києві, наприклад, пік грипу припадає на січень, то в нашому районі – на кінець лютого – початок березня. Віра Володимирівна прогнозує, що після 20 березня очікуються зниження кількості простудних захворювань.
За лікарняною статистикою, протягом минулого тижня виписано 52 лікарняні листки і 5 – по догляду за дитиною.
Легше переносять вірусну інфекцію дорослі. Щоправда, і вони страждають через ускладнення. Хоча, навіть з температурою приходять до поліклініки. Але зараз цього робити не варто: це сприяє розповсюдженню інфекції. Тож краще все ж таки залишатися вдома і викликати лікаря, радить терапевт Юлія Давиденко.
На запитання, чи можна простуду лікувати вдома, чи з першими її ознаками звертатися до фахівців, Юлія Миколаївна відповіла, що краще отримати кваліфіковану допомогу, бо перебіги хвороби часто непередбачувані, і лікар підбере індивідуально для кожного хворого необхідні противірусні препарати.
Терапевт наголосила, що цього року вірусна інфекція небезпечна ускладненнями – бронхітом та пневмонією.
Щоб уникнути хвороби, лікар рекомендує дотримуватися правил особистої гігієни, частіше перебувати на свіжому повітрі: на природі дихальні шляхи очищаються, зміцнюється імунітет. І віруси відступлять!
Наталія Черненко
Переглядів: 431 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук